- Kanskje Premier Leagues beste spiss

Foto: PHIL NOBLE (REUTERS)

Carlos Tévez scorer oftere enn Wayne Rooney.

13.01.10 11:49

Sir Alex Ferguson mente at det var for dyrt å betale 25,5 millioner pund for Carlos Tévez, mens den lille, argentinske spissen selv mente seg dårlig behandlet av Manchester Uniteds skotske manager. Det endte med at Tévez forlot United til fordel for Manchester City, av alle lag.

Mandag kveld sang City-fansen med klassisk, britisk ironi «Fergie, Fergie, sign him up» mens Tévez scoret tre av Citys fire mål i 4-1-seieren mot Blackburn Rovers.

Månedens spiller
25-åringen ble kåret til månedens spiller i Premier League i desember, og ligger foreløpig godt an til å få utmerkelsen også i januar.

- Det er opp til spillerne å vise sin verdi på banen. Enkelte har et annet syn på Carlos Tévez, men hvis de ser på ham nå, må de forandre mening, sier lagkameraten Nigel De Jong til Sky, med dårlig skjult hentydning til Fergusons valg.

- Jeg er bare glad for at han spiller for oss. I øyeblikket er han kanskje den beste spissen i Premier League, legger nederlenderen til.

Det er ikke urimelig å vurdere den tidligere West Ham-spilleren så høyt.

- Gjør medspillerne bedre
Carlos Tévez har spilt 21 kamper fra start og scoret 15 mål for Manchester City etter sommerens overgang fra byrivalen. På de sju siste Premier League-kampene, har argentineren scoret ti mål. Etter at italieneren Roberto Mancini overtok managerjobben i City, har Tévez scoret seks mål på tre ligakamper.

Wayne Rooney har til sammenligning scoret like mange mål, men engelskmannen har også spilt flere kamper, og han har dessuten scoret flere fra straffemerket (fire mot Tévez' ene). Teller man kun spillemål, og antall kamper fra start, er dermed snittet til Tévez klart bedre enn snittet til Rooney.

- Jeg håper at han vil fortsette slik ut sesongen. Han er så viktig for oss. Han scoret et hat trick mot Blackburn, men arbeidsinnsatsen hans i hver eneste kamp er så utrolig, og han får belønningen i mål, men han gjør også andre spillere bedre, mener De Jong.

Tåler sammenligning
Sir Alex Ferguson valgte å hente inn Michael Owen, som kom gratis som bosmanspiller, i stedet for Tévez. I dagens finansielle hverdag er nok fortsatt dette en klok beslutning, men faktum er at Owen og Dimitar Berbatov ikke engang til sammen kan matche målproduksjonen til Tévez.

I en diskusjon om hvem som er Premier Leagues beste spiss, bør man også trekke inn Didier Drogba og Fernando Torres, samt muligens undervurderte Jermain Defoe i Tottenham.

Drogba har startet 24 kamper for Chelsea, og ivorianeren - som for tiden er opptatt med afrikamesterskapet - har scoret 19 mål. Defoe har startet 19 kamper og scoret 16 mål for Tottenham, mens Fernando Torres har startet 18 kamper og scoret 11 mål for Liverpool.

Manchester City befinner seg på fjerdeplass i Premier League drøyt halvveis i sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.