- Karrieren er i fare

ATEN (TV 2 Nettavisen): OL-comebacket ble en grusom opplevelse for Stian Grimseth. 32-åringen røk en sene i låret, og nå frykter landslagslegen at karrieren er over.

25.08.04 22:05

- Senen som fester lårmuskelen til kneet har røket. Det er en alvorlig skade i forhold til den idretten han holder på med. Han kan få problemer med å komme tilbake, sier landslagslege Lars Engebretsen.

Slengkyss
Det var Grimseths første løft i støt, og vekten var 205 kilo. «Naustdalbamsen» mistet kontrollen da han skulle bremse opp vektstangen, falt bakover og vred kneet. Resultatet ble at han røk den kraftige quadriceps-senen fra lårmuskelen til kneet.

Den 158 kilo tunge nordmannen ble liggende med tydelige smerter, før han etter flere minutter ble båret ned fra podiet av fem-seks personer. Grimseth fikk massiv applaus fra publikum, og serverte slengkyss som tilbake.

Karrieren over?

- Jeg svingte stangen, og da jeg skulle bøye, kjente jeg en smell. Jeg kjente at det ikke var kontroll over kneet og visste med en gang at det var alvorlig. Det er klart det er bittert, men sånn er det bare, sier Grimseth.

- Vil du komme tilbake?

- Vi får se på sikt hva det betyr før karrieren. Jeg regner med at Lars skal operere meg. Han har god erfaring med denne type skader. Men det viktigste for meg er få orden på kneet til daglig bruk, understreker han.

Perfekt oppvarmin
- Det gikk veldig bra under oppvarmingen. Jeg løftet 195 kilo i pausen før støt, det er det beste jeg har løftet på oppvarming. Alt fungerte helt perfekt.

- Nå må jeg tenke meg om noen dager før jeg vet om jeg kommer tilbake. Det viktigste er å få skikk på foten slik at den fungerer i hverdagen. Men Lars sier han skal ordne det, så jeg ser lyst på det.

På TV-sendingen kunne man høre et smell i det 32-åringens kne ble ødelagt. Øvelsen ble ikke direktesendt på norsk TV, og Grimseth rakk derfor å ringe hjem for å «advare» familien.

- Jeg ringte hjem for å gi beskjed før de så det på TV. Det var godt å få gjort det, sier Grimseth før han blir trillet ut på båre.

Trist comeback
Grimseth var veldig sugen på å komme tilbake. Han ble nummer ti i Atlanta-OL, men fikk ikke delta i Sydney da han ble tatt for doping han trolig ufrivillig har fått i seg gjennom kostholdstilskudd. Comebacket ble dermed ikke slik nordmannen hadde tenkt seg.

Foto: AP Photo/Amy Sancetta


- Det er alltid kjekt å være med i OL. Det var fint å komme opp på plattingen og få til noen gode løft i rykk. Jeg må ta med meg de gode opplevelsene videre.

Alvorlig skade
Lege Lars Engebretsen opplyser at denne type skade er alvorlig:

- Det er ikke en alvorlig skade i vanlig forstand, men alvorlig i forhold til idretten han bedriver. Stian kan få problemer med å komme tilbake. Det er ikke en uvanlig skade, og folk har kommet tilbake tidligere, men det vil ta minst ett år før han kan løfte igjen, frykter Engebretsen.

- Grimseth har slitt med det andre beinet før, men nå var det det friske låret det gikk galt med. Han har ikke kjent noe plager på trening den siste tiden, sier lege Lars Engebretsen.

Nå bærer det hjemover for den uhellforfulgte vektløfteren.

- Han drar hjem til Norge fredag og vil bli operert på Ullevål Universitetssykehus i løpet av helgen. Der blir senen repartert med solid tråd, og han vil få en skinne på kneet. Det vil ta lang tid før han kan bøye kneet skikkelig.

Rykk
I den første deløvelsen rykk oppnådde nordmannen 185 kilo. Han klarte først 180 kilo uten problemer. 185 kilo gikk også bra, men 190 kilo ble for tungt.

Prestasjonen holdt til en delt femteplass i gruppe B, og med ti bedre rangerte utøvere i A-gruppen ville Grimseth trolig ikke hatt sjanse til å kjempe om en plass blant de ti beste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.