*Nettavisen* Sport.

- Karrierens største kamp

John Arne Riise er ikke i tvil: Onsdag spiller han den største kampen i sitt liv da Liverpool møter Chelsea i London.

26.04.05 12:07

24-åringen har opplevd mye, sin unge alder til tross. Han har spilt 42 landskamper for Norge, han har vunnet den franske ligaen og den engelske ligacupen. Men semifinalen mot Chelsea blir et foreløpig høydepunkt for John Arne Riise.

- Jeg har spilt finaler og jeg har opplevd mye fint, men dette er helt spesielt - fordi det er Champions League. Det blir karrierens største kamp så langt, sier han til Aftenposten.

Liverpool slo ut Juventus i kvartfinalen, men på hjemmefronten har den røde storklubben slitt. Sist helg ble det tap 0-1 for nedrykkskandidaten Crystal Palace. Likevel er selvtilliten stor hos sunnmøringen. Han tror Liverpool kan vinne hele turneringen.

Chelsea har slått Liverpool tre ganger tidligere denne sesongen, senest da det ble 3-2 etter ekstraomganger i ligacupfinalen. Londonlaget har bare sluppet inn 13 mål i ligaen denne sesongen, men viste svakhetstegn ved å slippe inn fem mål i kvartfinalen mot Bayern München.

Etter at José Mourinho kom til klubben har Chelsea bare tapt fem av 53 offisielle kamper.

- Alle oppgjørene våre mot Chelsea denne sesongen har vært jevne. Vi har tapt med ett mål hver gang. I den første kampen var de nok bedre enn oss. I den andre rundspilte vi dem i en time, og i ligacupfinalen ledet vi til det var ti minutter igjen. Nå faller ikke avgjørelsen etter én kamp, men to, minner Riise om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.