*Nettavisen* Sport.

- Katastrofalt dårlig

Foto: (AP/Scanpix)

Kevin Keegan var rystet etter at England dummet seg ut mot Algerie.

18.06.10 23:38

ENGLAND-ALGERIE 0-0:

Ingen gråt da Frankrike tapte for Mexico torsdag.

Og ingen kommer til å gråte for England om de ryker ut av gruppespillet i VM.

Det engelskmennene har levert mot USA (1-1) og Algerie var nemlig skammelig svakt, og undertegnede tviler på trener Fabio Capello noen gang har hatt en verre bursdag.

Her kan du se hvordan kampen var fra minutt til minutt.

- Hva har skjedd med Rooney?
Wayne Rooney, den største stjerna av alle, fikk utrolig nok bli på banen kampen gjennom, selv om det er grunn til å spørre seg om han noen gang har levert en dårligere kamp.

- Jeg kan ikke huske sist han spilte så elendig, skrev BBCs fotballjournalist, Phil McNulty, midt under kampen.

Rooney fikk ikke noen flere venner hjemme da han sarkastisk, like etter kampslutt, uttalte følgende: «Det er hyggelig å høre at våre egne fans buer...»

Frank Lampard, som knapt gjør et dårlig valg eller en dårlig pasning for Chelsea, gjorde så godt som alt galt mot Algerie. Steven Gerrard, spilleren Liverpool støtter seg til, var like dårlig.

Gareth Barry, som har vært ute med skade lenge, viste, dessverre for England, at han aldri burde spilt fra start, og Aaron Lennon klarte ikke én eneste gang å komme seg rundt på kanten.

Hvorfor? Det er spørsmålet engelskmennene må stille seg. Er de slitne? Det er i så fall merkelig siden andre toppspillere, i andre landslag, har spilt like mange kamper denne sesongen. Er det presset? Det høres merkelig ut siden det er snakk om spillere som lever med press hver eneste dag resten av året. Kanskje er det så enkelt som en gedigen formsvikt, men det er merkelig at det i så fall rammer et helt lag samtidig.

- Uavgjort er et katastrofalt resultat, oppsummerte Kevin Keegan underveis i kampen.

Videre med seier
Nå er det muligens i overkant tabloid. England går videre til 8. delsfinalen hvis de slår Slovenia i sin siste gruppespillskamp, men akkurat nå, etter to grusomme kamper mot USA og Algerie, er det vanskelig å tro at de skal å heve seg til den kampen. Det var jo nemlig det alle trodde de skulle klare mot Algerie, men som de mislyktes i.

- Dette var så dårlig at England ikke fortjente noe bedre, oppsummerte Nils Johan Semb på TV 2.

Viasat-ekspert Erik Solér, som sa at han ville gnage av seg venstrebeinet hvis England klarte noe som helst under VM, var avslappet da Nettavisen var i kontakt med ham fredag kveld.

- Trenger jeg å si noe mer? Beinet mitt blir sittende der hvor det er. Algerie er bedre enn England. Det er utrolig, men sant.

Hva synes du om England? Si din mening i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.