Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Katastrofe å dømme straffe der

Foto: Pa Photos
Sist oppdatert:
Everton-manager Roberto Martínez oppgitt etter bortetapet mot Manchester City.

MAN.CITY - EVERTON 3-1:

To mål av Sergio Agüero sikret seieren for Manchester City mot Everton lørdag. De lyseblå vant 3-1 og tok tre viktige poeng i gullkampen i Premier League.

Spikeren i kisten kom 20 minutter før slutt, da dommer Jon Moss dømte straffe til hjemmelaget på stillingen 2-1. Pablo Zabaleta gikk ned i feltet etter en holding av Séamus Coleman, og reprisene viste at City-backen nok hjalp til i situasjonen.

Etter kampen ristet Everton-manager Roberto Martinez på hodet av avgjørelsen.

- Det er en katastrofe å dømme straffe der, sier han ifølge BBC.

- Moss må se det i reprise og fortelle hvorfor han dømte det. Det er ikke straffe hver gang det er kontakt mellom spillere. Hvis vi får sånne straffespark mot oss, blir kampene veldig vanskelig, fortsetter Martinez.

Spanjolen mener situasjonen der Romelu Lukaku gikk i bakken i første omgang er mer straffespark.

City-manager Manuel Pellegrini er uenig med sin kollega.

- Jeg tror ikke kampen ble avgjort av den situasjonen. Vi hadde fire eller fem sjanser til å score etterpå, og jeg husker ikke at Everton hadde så mange sjanser, sier han ifølge BBC.

Selve kampen åpnet imidlertid best for gjestene. Everton ga hjemmelaget en kalddusj da de gikk opp i ledelsen tidlig i den første omgangen.

Vertene svarte øyeblikkelig og utlignet minuttet senere. Like før pause gikk de også opp i føringen, etter scoring av Agüero.

Sistnevnte fikk æren av å fastsette sluttresultatet, da han dunket inn et straffespark mot slutten av oppgjøret på

Kalddusj for City
Gjestene startet best i en fartsfylt førsteomgang på Etihad Stadium lørdag ettermiddag.

Et drøyt kvarter ut i kampen klarte de også å lure seg forbi City-forsvaret.

Lukaka snek seg inn bak offsidefella til vertene da Phil Jagielka sendte ballen i bakrommet. Spissen kom seg forbi Aleksandar Kolarov og Joleon Lescott før han dunket ballen i mål.

Utlignet umiddelbart
Gleden skulle vise seg å bli kortvarig for bortelaget.

Minuttet senere var Alvaro Negredo på farten. Yaya Touré sendte en nydelig stikker igjennom til Negredo, og spanjolen gjorde ingen feil da han sendte lærkula forbi Tim Howard i gjestenes mål.

Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake på gressmatta i Manchester, men like før hvilen smalt det fra hjemmelaget igjen.

Sergio Agüero fikk ballen i fart på hjørnet av femmeteren. Argentineren smalt til og klarte å presse skuddet knallhardt forbi Evertons sisteskanse og inn i det motsatte hjørnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Straffescoring
Ingen av lagene valgte å gjøre bytter i pausen og den andre omgangen begynte i samme takt som den første, der det bølget frem og tilbake.

Frem til dommeren puttet fløyten i munnen og blåste for straffe til vertene i det 71. minutt.

Hjemmelaget tar en kort cornervariant før ballen ble sendt inn til Pablo Zabaleta. City-spilleren ble holdt litt av Séamus Coleman og gikk ned inne i feltet, og dommeren pekte på straffemerket.

Agüero sendte straffesparket langs bakken inn ved høyre stolpe. Howard var på ballen, men uheldigvis for amerikaneren gikk lærkula videre i stolpen, tilbake i hodet hans og i mål.

- Jeg synes straffen er billig. Jeg synes det er en billig avgjørelse. Jeg skjønner hvorfor den blir gitt, fordi Colemann er for sent ute i den duellen, men slike dueller er det mange av, sier TV 2s fotballekspert Claus Lundekvam til TV 2 Premier League.

Flere mål ble det ikke i Manchester, dermed kunne vertene innkassere tre meget viktige poeng. Everton var siste ubeseirede lag i Premier League denne sesongen, men nå har altså alle lagene i den engelske eliteserien gått på tap hittil i sesongen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!