- Katastrofe at vi gir det vekk

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Erik Mykland mener det ikke er tilfeldig at Viking ikke er et topplag.

27.09.09 20:15

VIKING – AALESUND 1-1:

Viking dominerte totalt i en omgang hjemme mot Aalesund. Likevel endte det 1-1 i Stavanger søndag kveld, Vikings fjerde uavgjorte kamp på rad.

Dermed er siddisene ute av medaljekampen. Det er neppe tilfeldig, mener TV 2s ekspertkommentator Erik Mykland.

- Denne kampen skulle Viking avgjort innen en time, de var suverent best. Men de må sette sjansene for å være et topplag. Det har ikke bare med tilfeldigheter og uflaks å gjøre, poengterer Myggen.

- Veldig, veldig skuffet
Vikings assistenttrener Roger Nilsen er selvfølgelig oppgitt over at Viking ikke klarte å omsette den totale dominansen i tellende resultater.

- Hva skal jeg si? Vi har full kontroll, og det er katastrofe at vi gir vekk denne kampen. Jeg er veldig, veldig skuffet, sier Nilsen.

Han fikk se at midtstopper Børre Steenslid gi Viking ledelsen 19 minutter ut i kampen, etter et perfekt slått frispark fra Alexander Ødegaard.

Snytt for straffe?
Men flere mål ble det altså ikke på hjemmelaget, og dermed førte Khari Stephensons utligning tolv minutter før full tid til at det ble poengdeling.

I tillegg ble kanskje Aalesund snytt for en straffe, da Viking-keeper Thomas Myhre kom for sent inn i en duell med Glenn Roberts.

- Det er rart at vi ikke får straffe, men jeg skal se TV-bilder før jeg sier noe stygt, sier Aalesund-trener Kjetil Rekdal til TV 3 umiddelbart etter kampen.

- Gull verdt
Han gledet seg selvfølgelig uansett over et viktig poeng.

- Et poeng her har Aalesund aldri tatt før. Vi var veldig svake i første omgang, men viste stigning. Og så lenge det er 1-0, holder det med et mål, og det fikk vi, konstaterer Rekdal, som likevel ikke vil si at plassen i Tippeligaen nå er berget.

- Vi får avvente, og jeg tror vi må vinne i hvert fall en kamp til. Men poeng borte mot Viking er gull verdt for oss, sier Kjetil Rekdal.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.