*Nettavisen* Sport.

- Katastrofe for sporten

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Junior-VM må utsettes for andre år på rad. Landslagstrener Fredrik Aukland er oppgitt.

24.01.08 11:24

Torsdag kom beskjeden om at de polske arrangørene ikke klarer å avvikle junior-VM og U23-VM i langrenn som planlagt 3.-10. februar. Årsaken er snømangel.

Mesterskapene er utsatt til 21.-28. februar.

- Konsekvensen er at uttaket til junior-VM består, mens uttaket til U23-VM er annullert. Det betyr at vi får en ny toukersperiode med forberedelser, mens arrangørene får bedre tid til å tilrettelegge, sier Norges juniorlandslagstrener Fredrik Aukland til Nettavisen.

Fortviler
Det er andre år på rad at junior-VM må flyttes på grunn av snømangel. Det samme skjedde i Tarvisio i fjor.

Nå mener Aukland at Det internasjonale skiforbundet (FIS) må endre rutiner for tildelingen av mesterskap.

- Jeg er faktisk ganske fortvilt. Det er katastrofe for rekrutteringa i langrennssporten at et så viktig mesterskap ikke blir tatt skikkelig på alvor. Det bør være et krav at arrangørene kan garantere snø, sier Aukland.

Går senior-NM
Han støtter et forslag om at alle som søker om å arrangere senior-VM skal bli pålagt å arrangere et junior-VM i forkant, slik at juniorene er garantert fine rammer.

- At en løper som Therese Johaug, som tok medalje i senior-VM i fjor, prioriterer junior-VM i år, viser hvor viktig dette arrangementet er, fastslår Fredrik Aukland.

Flyttingen av junior-VM betyr også at de beste norske løperne går glipp av det nasjonale juniormesterskapet. Til gjengjeld kan Johaug & co. gå flere distanser under senior-NM i Granåsen til uka.

- Ikke minst er det nok en del klubber som er glad for å få med juniorene sine i NM-stafetten. Det kan faktisk bety mye for utfallet der, poengterer Aukland.

PS! Utsettelsen betyr at Therese Johaug kan gå den klassiske 10-kilometeren i verdenscupen i Otepää 9. februar.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag