*Nettavisen* Sport.

- Keeperkjempe til Premier League

Foto: Sergei Supinsky / AFP / NTB scanpix

Sportsdirektør bekrefter.

03.06.13 16:42

Maarten Stekelenburg har i mange år vært blant de beste keeperen i Nederland, og veteranen har godt med landslagserfaring.

Siden 2011 har 30-åringen spilt for italienske Roma, men Stekelenburg har ikke vært noe klart førstevalg mellom stegene for hovedstadslaget.

I lengre tid har keeperen blir koblet med en overgang til engelsk fotball, og sist sommer var Stekelenburg svært nær en overgang til Fulham.

30-åringen satte seg på flyet til London på overgangsvinduets siste dag, men da han kom fram, fikk han beskjed om at det ikke ble noen avtale.

- Avtalen i boks
Denne sommeren ser det ut til at Fulham-manager Martin Jol er litt raskere på avtrekkeren og nå skal Stekelenburg være klar for Craven Cottage-klubben.

Det bekrefter Romas sportsdirektør Franco Baldini til media mandag ettermiddag. Fulham har enn så lenge ikke bekreftet overgangen.

Dette er ikke første gang Fulham henter en nederlandsk keeper fra italiensk fotball. I 2001 fikk Edwin van der Sar en ny oppsving i karrieren da han gikk til Fulham fra Juventus.

Det endte etter hvert opp med en overgang til Manchester United.

Baldini, som for øvrig de siste dagene har vært sterkt koblet med en rolle i Tottenham, sier at avtalen for keeperen nå er sluttført.

- Jeg dro til London for å selge Stekelenburg til Fulham. Det var noen utfordringer, men nå er avtalen i boks, sier han til Corriere dello Sport ifølge Sky Sports.

Dette er ikke første gang Fulham henter en nederlandsk keeper fra italiensk fotball.

Roma skal allerede ha følere ute etter en ny keeper, brassen Rafael som spiller i Santos, og derfor har de nå vært villig til å gi slipp på Stekelenburg.

Taus om De Rossi
Det har også blitt spekulert i at Chelsea ønsker seg Daniele De Rossi fra nettopp Roma, men Baldini avkrefter at londonturen hadde noe med det å gjøre.

- Når det gjelder De Rossi, så har jeg ikke gjort noe med tanke på en overgang, og jeg kan heller ikke si noe mer om det, sier Baldini.

Som nevnt kan også Baldini være på vei bort fra Roma. Fansen er ikke fornøyd med jobben sportsdirektøren har gjort i klubben.

- Det er mange problemer, skuffende resultater, og et par trenere som ikke har fungert. Til syvende og sist må noen ta ansvaret, sier Baldini om det.

- Jeg må ta en prat med klubbpresident James Pallotta, si min mening og høre på hans, sier Baldini.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Annonsebilag