RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kina kan ikke stoppe Dale Oen

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Alexander Dale Oen jakter sin første VM-medalje.

Den norske svømmeren Alexander Dale Oen er på plass i Kina og klar for svømme-VM, som starter denne helgen.

Nordmannen er regnet som en av medaljefavorittene på 100 meter bryst, en distanse der han har tatt OL-sølv og EM-gull tidligere.

- Kan ikke stoppes
Svømmeren har hatt en meget god sesong så langt og var blant annet overlegen på favorittdistansen under NM i Drammen. Selvtilliten er også stor før VM.

- Twitter og Facebook er forbudt i Kina, men Kina kan ikke stoppe Dale Oen, skriver bergensgutten på nettopp mikrobloggen Twitter.

Det var også i Kina at Dale Oen fikk sitt store internasjonale gjennombrudd, da han plasket inn til sølv på 100 meter under lekene i Beijing i 2008.

Nå håper han å innkassere sin første VM-medalje i et langbanemesterskap, men poengterer at det viktigste er å alltid ta nye skritt framover.

- Det viktigste for meg er å sette personlige rekorder. Så lenge jeg gjør det er jeg helt der oppe. Jeg får nyte stunden og se på resultatene etterpå, så blir det nok bra til slutt, sier han til NRK.

- Store forventninger
Landslagstrener Petter Løvberg er også optimist med tanke på nordmannens VM-muligheter.

- Han er den vi har størst forventninger til ut ifra de resultatene han har oppnådd, spesielt i vår på 100 og 50 meter bryst, sier han til NRK.

Dale Oen skal i aksjon i kvalifiseringen på 100 meter bryst søndag og finalen svømmes samme dag. Tirsdag står 50 meter bryst og en eventuell finale på programmet.

Torsdag og fredag skal bergensgutten i aksjon på 200 meter bryst.

Norges svømmetropp i VM består av Dale Oen og tre jenter: Sara Nordenstam, Cecilie Waage Johannensen og Ingvild Snildal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere