RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjedelig å ødelegge for laget

Foto: Afp / Scanpix
Sist oppdatert:
Sammenlagtseieren i verdenscupen røk for Norge.

Da Russland gikk helt til topps på stafetten søndag, var Norge nødt til å havne på pallen for å vinne verdenscupen i stafett sammenlagt.

De norske gutta måtte totalt ut i to strafferunder, noe som gjorde det vanskelig for Tarjei Bø, som ble sendt ut over ett minutt bak Russland før den siste etappen.

For vanskelig viste det seg.

Bø gikk Norge opp fra niende- til fjerdeplass, men da ble det altså bare andreplass i stafettverdenscupen totalt.

- Det er ikke moro
Én av dem som måtte ut i strafferunde var Henrik L'Abée Lund, som gikk den andre etappen for Norge. Det var han ikke spesielt fornøyd med.

- Jeg hadde en dårlig dag. Det går opp og ned i dette gamet. Børsa gikk fra den ene blinken til den andre, så det var bare å prøve å trekke av riktig. Jeg har hatt veldig bra kontroll på stående den siste tiden, men i dag ville det seg ikke. Det er kjedelig når det er stafett og man ødelegger for laget. Det er ikke moro, sier L'Abée Lund til NRK.

To strafferunder
Vetle Sjåstad Christiansen gikk første etappe for Norge og vekslet som nummer ni etter å ha skutt fullt på den liggende skytingen, mens det ble ett ekstraskudd på stående.

20-åringen sendte Henrik L'Abée-Lund ut på andre etappe, 14,6 sekunder bak ledende Kasakhstan. 26-åringen fylte blinkene på første liggende, men på den stående skytingen ble det litt kluss.

Norges andremann på stafetten måtte ut i én strafferunde og vekslet med Johannes Thingnes Bø, 38 sekunder etter Sverige, som ledet etter to etapper.

I likhet med L'Abée-Lund, måtte Thingnes Bø ut i én strafferunde på den andre skytingen og sendte bror Tarjei ut på den siste etappen på en niendeplass.

Tyskland tok andreplassen, mens Tsjekkia ble nummer tre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere