RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjedelig med Bjørndalen

Sist oppdatert:
Ole Einar Bjørndalen knuste alle igjen. - Kjedelig at Ole er så suveren for tiden, sier Emil Hegle Svendsen.

RUHPOLDING (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen plaffet ned 20 av 20 blinker og avsluttet fellesstarten med superfart i sporet.

Stjerneskuddet Emil Hegle Svendsen tok sin første andreplass i et verdenscuprenn noensinne - men måtte konstatere at han var 47,7 sekunder bak suverene Bjørndalen over målstreken.

- Kjedelig
- Det er egentlig veldig kjedelig at Ole Einar Bjørndalen er så uttilnærmlig og suveren for tiden, sukker Emil Hegle Svendsen overfor Nettavisen etter søndagens andreplass i Ruhpolding.

- He, he. Jeg skjønner han synes det. Men han har utrolig mange år foran seg på å klare å slå meg, svarer Bjørndalen og ler.

Verdens beste skiskytter, som også gikk til topps på sprinten lørdag, er likevel strålende fornøyd med at super-Svendsen er i ferd med å bevise at han for alvor kan ta opp kampen med de beste i skiskyttersirkuset.

- Emil Hegle Svendsen kan bli så god han bare vil. Og jeg tror ikke han skal begynne å sammenligne seg med meg, og se på hva jeg gjør. Han bør kun fokusere på seg selv og det opplegget som passer ham best, lyder rådet fra Bjørndalen.

- Nærmer meg mitt livs skyteform
Bjørndalen mener han nå nærmer seg sitt livs skyteform. Etter seieren på fellesstarten har han nå stått øverst på pallen hele 70 ganger i verdenscupen - og 71 ganger totalt om en tar med verdenscuptriumfen i langrenn i svenske Gällivare før jul.

- Jeg er ikke langt unna min livs form på standplass, fastslår han overfor Nettavisen - vel vitende om at han skjøt feilfritt både på stafetten, sprinten og nå sist fellesstarten under verdenscupkonkurransen i Ruhpolding.

- Og så går det ikke så verst i sporet om dagen heller?

- Nei, jeg føler formen er bra der også, konstaterer en noe beskjeden Bjørndalen - som vant sprinten lørdag med 37,3 sekunder og fellesstarten med 47,7 sekunder foran nestemann.

- Helt rått
Veteranen Halvard Hanevold tar av seg hatten for Bjørndalens prestasjoner.

- Helt utrolig moro og imponerende. Mer er det ikke å si, sier Hanevold.

Og hyller samtidig unggutten Emil Hegle Svendsen.

- Det er helt rått det han gjort her i Ruhpolding, med tredjeplass i går og andreplass på fellesstarten. Det lover bra for fremtiden for norsk skiskyting at vi får frem slike, mener Hanevold.

Skuffet seg selv
Han var imidlertid langt fra fornøyd med sine egne prestasjoner på fellesstarten. 37-åringen ble til slutt nummer ti, 1,24,1 minutter bak overlegne Bjørndalen.

- Det sier seg selv at jeg ikke er fornøyd med en 10. plass her nå. Men skytingen fungerte i hvert fall perfekt, oppsummerer Hanevold, som totalt noterte seg for to strafferunder søndag.

Frode Andresen ble nummer 14 søndag, og Lars Berger nummer 28 - nest sist av dem som fullførte fellesstarten. Han noterte seg for totalt åtte bom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere