RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjedelige? Ikke vi, nei!

Sist oppdatert:
Spådommene før den 29. Premier League-runden gikk på at Boro-Birmingham ville være like moro som å se maling tørke. Damene med spåkulene kunne ikke tatt mer feil.

MIDDLESBROUGH – BIRMINGHAM 5-3: 5-3-oppgjøret mellom Middlesbrough og Birmingham er det mest målrike oppgjøret denne sesongen i Premier League. To ganger tidligere har ballen også funnet veien til nettmaskene åtte ganger, først da Manchester City banket Bolton 6-2, så da Tottenham og Leicester delte åtte scoringer broderlig i februar.

Alle de fire lagene er imidlertid kjente bidragsytere til Hawaii-fotballen og lav utbetaling på tippeselskapene som tilbyr spillet ”ikke mer enn 2,5 mål i denne kampen”.

Det er imidlertid ikke hva verken Middlesbrough eller Birmingham er kjent for. Før denne serierunden, var det bare Chelsea som hadde sluppet inn færre mål en de to lagene, mens hjemmelaget var det laget i Premier League som hadde scoret færrest mål på hjemmebane; 12 på 14 kamper. Birmingham, på sin side, hadde hatt unnlatt å slippe inn mål i annenhver seriekamp i år (14 av 29 kamper).

Alt lå altså til rette for 90 tørre, målfattige minutter. Slik ble det ikke.

I 110 fra første sekund
Hjemmelaget tok en tidlig 2-0-ledelse med Gaizka Mendietas og Massimo Maccarone. Birminghams innlånte Chelsea-spiss Mikael Forssell ga håp om bortepoeng, før Gareth Southgate enkelt sørget for en ny tomålsledelse ved enkelt å dytte inn en corner, og på Riverside ventet folk på at roen snart skulle senke seg.

Det skulle bare bli verre.

23 år gamle Mikael Forssell var på kraftig måljakt, og var nære ved å redusere på ny da han traff treverket like før sidebyttet. I stedet ble det spisskollega Clinton Morrison som i førsteomgangens siste minutt skulle sørge for nytt Birmingham-håp da han kranglet inn en retur på Forssells skudd, bare for å se Boro ta avspark å løpe rett opp i en ny tomålsledelse gjennom Maccarones kanon i krysset. 4-2, skulle du slite med å holde tellinga.

Puh!

Forssells 14. for sesongen
Pausen kom velfortjent, men målene fortsatte å renne inn i andreomgang også, om enn ikke i samme tempo. En spiller som fortsatte å holde samme tempo, var Mikael Forssell, som etter en times spill snek seg mellom Englands forhenværende stopperpar Southgate og Ehiogu, og fikk headet inn ballen via stolpen.

Birmingham kastet alt fremover i sluttminuttene, og var nære ved da Forssell ikke nådde frem på Stan Lazaridis' innlegg åtte minutter før slutt. I stedet var det Szilard Nemeth som fikk gleden av å avslutte scorinsballet, da han elegant gled unna et par Birmingham-taklinger og enkelt satte inn 5-3 i det tomme nettet.

- Det måtte har vært en fantastisk kamp å se på, men dette burde vi ha vunnet, sa Birmingham-sjef Steve Bruce etter kampen. Og hadde helt rett i det, men 30.000 tilskuere gikk likevel svært så fornøyd hjem fra Riverside Stadium etter et av sesongens mest overraskende resultater i Premier League.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere