RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjekt for Norge at de puster meg i nakken

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Rune A. Jarstein glad for norsk keeperløft.

STOCKHOLM (NTB): Bak Rune A. Jarstein gror det bedre enn på mange år. Det er landslagsmålvakten fornøyd med.

Viking-keeperen har jevnt over vært Norges førstevalg de siste to årene. Etter noen vonde episoder der norske keepere klønet det til i viktige kamper, ser det lysere ut enn på en god stund.

I U21-EM imponerte Moldes Ørjan Nyland stort. I landslaget har André Hansen og Sten Grytebust fått prøve seg utenfor VM-kvalifiseringen, og begge har også spilt solid for klubblagene sine.

- Nå synes jeg det er mange gode keepere. Det er veldig mange unge keepere som har tatt store steg de siste årene, sier Jarstein til NTB.

Problemet er løst
En annen formsterk keeper som kan nevnes er Vålerengas 22-åring Gudmund Kongshavn. Også Nyland er 22, mens Grytebust og Hansen er 23. Jarstein (28) frykter likevel ikke for landslagsplassen riktig ennå.

- Det er klart at det er mange som har lyst på den plassen her. Og det er opp til meg å sørge for at de ikke får den.

- Det har alltid vært konkurranse om keeperplassen, men nå er det flere keepere som kommer opp enn før. Det er kjekt for Norge at de puster meg litt i nakken. Før var det snakk om at vi hadde et keeperproblem, men nå er det ikke noe problem i det hele tatt, sier han.

Tror på VM-plass
Norges mest erfarne landslagsmålvakt synes ikke det bare er på keeperplassen at Norge er i ferd med å få et ungdomsløft. Troppen til onsdagens Sverige-kamp teller ni spillere som tok EM-bronse med U21-laget i juni. Positivt, synes Jarstein.

- Det er viktig å prøve litt nye fjes i treningskampene. Det er sikkert flere av dem som ønsker å spille seg til en plass her. Det gror godt både på keepersiden og generelt i norsk fotball nå, sier han.

Kanskje kan ungguttene være med på å drive Norge mot VM i Brasil. Hittil i kvalifiseringen er det gått så som så.

- Jeg føler vi har gode muligheter. Det er først og fremst 2.-plassen i gruppa vi sikter på, men alt kan skje. Det er opp til oss selv. Vi må konsentrere oss til hver kamp og prestere bra. Da håper jeg vi minst klarer omspill, sier Rune A. Jarstein. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere