*Nettavisen* Sport.

- Kjelling er ingen playboy

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Kristian Kjellings kjendisstatus har gått i været med rakettfart under VM. Men de andre landslagsspillerne kjenner ikke igjen toppscoreren som den playboyen folk har fått inntrykk av at han er.

29.01.05 11:35

Følg den avgjørende kampen mellom Norge og Egypt, direkte på TV 2 eller TV 2 Nettavisen 20.15 lørdag.

Kristian Kjelling har spilt håndball av en annen verden til nå i VM, og er plutselig blitt et navn på alles lepper hjemme i Norge. Mange har fått inntrykk av at han er en playboy og kvinnebedårer som elsker oppmerksomhet.

- Han er ikke sånn i det hele tatt. Jeg tror han kunne tenkt seg å slippe all oppmerksomheten. Han er egentlig en ganske beskjeden gutt, sier landslagssjef Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Magedans
Ole Erevik spiller sammen med Kjelling i Ademar Leon og sier at han har den samme statusen på klubblaget i Spania som han nå har fått på landslaget. Men han kan takke seg selv for at det blir så mye oppstuss rundt ham.

- Kristian er en kjempegutt. Han er snill som et lam. Han er veldig jordnær og har beina godt plantet på jorden. Han blir jo fremstilt som playboy og litt som stjerne. Det er et image han har skapt selv, men det betyr ikke at han er slik som person, sier han.

Noe Pettersen er enig i.

- Når han først er i rampelyset, så holder han ikke igjen. Han lager litt magedans når han først står i bar overkropp, smiler han.

Ingen stjernenykker
Men kjelsåsgutten har beina godt plantet på jorden og ser på ingen måte på seg selv som noen stjerne.

- Han har ikke noen stjernenykker. Han har jobbet hardt for å komme dit han er i dag, Du kan like å få oppmerksomhet uten å være playboy og primadonna, sier lagkaptein Glenn Solberg.

Og selv har Kjelling ingen planer om å ta av.

- Hvis folk har inntrykk av at jeg ikke har beina plantet på jorden, så har de i hvert fall fått et feil inntrykk av meg. Jeg tar det helt med ro og tror ikke at jeg kommer til å ta av. Da kommer jeg i hvert fall til å få streng beskjed av min søster og min beste kamerat ganske fort, så det tror jeg ikke det er noe fare for, smiler Norges toppscorer til nå i VM.

- Takker alltid
Ademar Leon-spilleren setter store krav til seg selv og har derfor ikke vært helt fornøyd med sin egen innsats til nå i VM. Det er hele tiden ting han kan gjøre bedre. Derfor er han også den av de norske spillerne som blir gladest når noen har noe bra å si om ham.

- Han takker alltid når du gir ham en god tilbakemelding. Det gjør det jo hyggelig å gi ham komplimenter også. Han blir kanskje ikke oppfattet sånn, men sånn er han, forklarer Gunnar Pettersen.

Selv om Kjelling har måttet ta mye av avslutteransvaret for Norge til nå i VM og er suverent lagets toppscorer. Betyr det lite for ham hvem som scorer målene, bare det går bra.

- Det er en fantastisk følelse å spille en kamp som mot Tyskland. Men det er en fantastisk følelse hvis vi slår Egypt og jeg har scoret null mål også. Det er helt ærlig og fra hjertet, sier han.

Tror han kan score hele tiden
Mens andre spillere blir redde for å mislykkes når kampene tetter seg til, er Kjelling den som fortsetter å skyte, selv om han har bommet på sine siste forsøk.

- Jeg har som innstilling at hver gang jeg har ballen så tror jeg at jeg kan score mål. Det er kanskje en litt naiv tanke. Men tanken er der i hvert fall, smiler han.

Mot Egypt kan det bli nye muligheter til å score mål for Kjelling.

- Vi slår dem og så går vi videre. Det er jeg sikker på, lover 25-åringen.

Følg den avgjørende kampen mellom Norge og Egypt, direkte på TV 2 eller TV 2 Nettavisen 20.15 lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.