*Nettavisen* Sport.

- Kjempegøy for Tommy

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Norge fikk tre hoppere blant de ti beste i åpningen av verdenscupen fredag. Spesielt gledelig var det at Tommy Ingebrigtsen ble bestemann, synes sportssjef Jan Erik Aalbu.

28.11.03 20:14

- Det var så artig med Tommy! Jeg tror ikke han har startet så bra noen gang, sier Jan Erik Aalbu entusiastisk til TV 2 Nettavisen etter fredagens verdenscupåpning i Kuusamo i Finland.

Tror på Tommy
Tommy Ingebrigtsen ble beste nordmann med sin fjerdeplass, mens Bjørn Einar Romøren ble nummer sju og Roar Ljøkelsøy endte på tiendeplass. (Les mer om hopprennet her).

- Tommy er sterk når han er i form. Det er litt tidlig å si at han har stabilisert seg etter ett renn, men jeg tror vi skal få mye glede av ham i år, fortsetter Aalbu.

26-åringen fra Trondheim slo gjennom med dunder og brak da han ble verdensmester i stor bakke i Thunder Bay i Canada i 1995. Men trønderen har slitt med å følge opp den bragden - før han tok sølv i VM i Val di Fiemme i fjor.

Mangler god-feelingen
- Jeg er kjempefornøyd med åpningen. Det er viktig med tanke på fortsettelsen. Det gjør at jeg kanskje kan slippe meg enda mer løs lørdag, sa Ingebrigtsen til NTB etter fjerdeplassen i Kuusamo.

Han mener imidlertid at han har en god del å gå på. Det handler om den berømmelige satsen.

- Små detaljer. Finsliping. Det tar tid å venne seg til ny teknikk. Jeg lærer ikke lenger like fort som da jeg var 16 år, mente fredagens beste nordmann.

- Det er tidlig i sesongen. Den gode feelingen er ikke helt der ennå.

Fire pallplasseringer
Fire ganger har Ingebrigtsen vært på pallen i verdenscuprenn. Foreløpig har seirene uteblitt. Fredag kveld tok han sin sjuende fjerdeplass i verdenscupen. Aalbu tror Ingebrigtsen kan få et nytt gjennombrudd denne sesongen.

- Det bor i alle fall mye i gutten, understreker Aalbu.

Norges hoppsjef var faktisk litt skuffet da TV 2 Nettavisen tok en prat med ham. Årsaken er naturligvis at to av de tre nordmennene som etter første omgang lå blant de seks beste, falt av i andre omgang.

Målet ble innfridd
I tillegg skuffet Sigurd Pettersen, som ikke engang kom med i finaleomgangen.

- Vi er litt skuffet, ettersom andreomgangen ble som den ble. Men det er klart; hadde omgangene vært snudd på hodet, hadde vi jo vært kjempefornøyde. Så det blir litt dumt å være skuffet, innser Aalbu.

Denne sesongens mål om å ha minst to hoppere blant de ti beste ble i alle fall nådd i første verdenscuprenn. Da gjenstår det bare å følge det opp i de 29 siste.

Sjekk resultatlistene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.