RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjempegøy for Tommy

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Norge fikk tre hoppere blant de ti beste i åpningen av verdenscupen fredag. Spesielt gledelig var det at Tommy Ingebrigtsen ble bestemann, synes sportssjef Jan Erik Aalbu.

- Det var så artig med Tommy! Jeg tror ikke han har startet så bra noen gang, sier Jan Erik Aalbu entusiastisk til TV 2 Nettavisen etter fredagens verdenscupåpning i Kuusamo i Finland.

Tror på Tommy
Tommy Ingebrigtsen ble beste nordmann med sin fjerdeplass, mens Bjørn Einar Romøren ble nummer sju og Roar Ljøkelsøy endte på tiendeplass. (Les mer om hopprennet her).

- Tommy er sterk når han er i form. Det er litt tidlig å si at han har stabilisert seg etter ett renn, men jeg tror vi skal få mye glede av ham i år, fortsetter Aalbu.

26-åringen fra Trondheim slo gjennom med dunder og brak da han ble verdensmester i stor bakke i Thunder Bay i Canada i 1995. Men trønderen har slitt med å følge opp den bragden - før han tok sølv i VM i Val di Fiemme i fjor.

Mangler god-feelingen
- Jeg er kjempefornøyd med åpningen. Det er viktig med tanke på fortsettelsen. Det gjør at jeg kanskje kan slippe meg enda mer løs lørdag, sa Ingebrigtsen til NTB etter fjerdeplassen i Kuusamo.

Han mener imidlertid at han har en god del å gå på. Det handler om den berømmelige satsen.

- Små detaljer. Finsliping. Det tar tid å venne seg til ny teknikk. Jeg lærer ikke lenger like fort som da jeg var 16 år, mente fredagens beste nordmann.

- Det er tidlig i sesongen. Den gode feelingen er ikke helt der ennå.

Fire pallplasseringer
Fire ganger har Ingebrigtsen vært på pallen i verdenscuprenn. Foreløpig har seirene uteblitt. Fredag kveld tok han sin sjuende fjerdeplass i verdenscupen. Aalbu tror Ingebrigtsen kan få et nytt gjennombrudd denne sesongen.

- Det bor i alle fall mye i gutten, understreker Aalbu.

Norges hoppsjef var faktisk litt skuffet da TV 2 Nettavisen tok en prat med ham. Årsaken er naturligvis at to av de tre nordmennene som etter første omgang lå blant de seks beste, falt av i andre omgang.

Målet ble innfridd
I tillegg skuffet Sigurd Pettersen, som ikke engang kom med i finaleomgangen.

- Vi er litt skuffet, ettersom andreomgangen ble som den ble. Men det er klart; hadde omgangene vært snudd på hodet, hadde vi jo vært kjempefornøyde. Så det blir litt dumt å være skuffet, innser Aalbu.

Denne sesongens mål om å ha minst to hoppere blant de ti beste ble i alle fall nådd i første verdenscuprenn. Da gjenstår det bare å følge det opp i de 29 siste.

Sjekk resultatlistene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere