RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjemperessurs

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Garmin-Cervélo har funnet Matt Whites erstatter. Thor Hushovd er superoptimist foran samarbeidet med klassiskerlegenden.

Peter Van Petegem er navnet.

To ganger har han vunnet Flandern rundt, og belgieren er nok en av de aller fremste ekspertene på brosteinsklassikerne.

Foran fjorårets Tour de France var det ham Astana og Alberto Contador ringte, da de måtte tørrtrene på brostein i forkant av den 3. etappen. Løypetraseen var nemlig i nærheten av Paris-Roubaix-løypa, og de fleste husker nok at Thor Hushovd endte opp med å vinne den.

- Han er en veldig bra fyr.

- Peter (Van Petegem) kjenner rittene veldig bra, og kommer til å bidra med mye i forbindelse med vårklassikerne, sier Hushovd til procycling.no.

Kortsiktig løsning
Da Garmin-Cervélo løste sportsdirektør Matt White fra kontrakten tidligere i år, etterlot han seg samtidig et tomrom i laget. For hvem skulle egentlig lose Hushovd & Co. under vårklassikerne da?

Jo, det blir fort det samme navnet: Van Petegem.

- Jeg har blitt enig med Garmin om en avtale. Den starter i mars og ender etter Paris-Roubaix, forteller 41-åringen ifølge Het Nieuwsblad.

- Verdens beste
Med andre ord blir den store belgieren en kortsiktig løsning under forberedelsene til Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

- Jeg ønsker virkelig å involvere meg mer med laget, men jeg er en travel mann. Jeg vil være til stede med laget under Milano-Sanremo og skal i samtaler med rytterne der, bekrefter han.

- Dette er en enorm utfordring. Med Hushovd, Farrar, Haussler og Klier er dette åpenbart det beste laget i verden foran disse rittene, legger han til.

White ble for øvrig sparket etter at han henviste rytteren Trent Lowe til lege i april 2009. Det er kun det medisinske apparatet i laget som kan gjøre dette i Garmin-Cervélo.

Les også: Derfor måtte han forlate Garmin-Cervélo

- Vet hva det handler om
Det var den offisielle forklaringen, men det har senere blitt hevdet at Matt White jobbet i kulissene med et nytt australsk storprosjekt. White skal ha forsøkt å overtale flere ryttere selv om det er flere måneder til overgangsvinduet åpner.

Van Petegem la opp etter 2007-sesongen, og har vært borte noen år fra det øverste toppnivå. Det bekymrer ikke den regjerende verdensmesteren.

- Han vet hva dette handler om, og har vært med å arrangert en rekke ritt etter at han la opp, sier Hushovd til procycling.no.

- Kjenner du Peter van Petegem personlig?

- Nei, kun som sykkelrytter.

Garmin-Cervèlo-sjef Jonathan Vaughters sier følgende om van Petegem i en pressmelding:

- Vi har alltid ønsket oss et sterkt klassikerlag, og nå i 2011 har vi mange sterke ryttere og en av de beste rådgiverne. Jeg har aldri syklet en brosteinklassiker, og da var det naturlig at vi hentet inn den ekspertisen. Van Petegems kunnskap om veiene, taktikken, utstyret og så videre vil bli ekstremt viktig for oss.

PS! Van Petegem kjørte proff for PDM, Lotto, TVM og Quick Step mellom 1992 og 2003. Han har også vunnet Paris-Roubaix, to utgaver av Tredagers i De Panne og har tre seirer i Het Volk.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere