RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/SCANPIX

- Kjenner meg ikke igjen

Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira slår tilbake mot dem som vil fjerne Egil Kristiansen.

Tirsdag melder NRK at flere av de norske landslagsjentene ønsker ny trener. Løperne etterlyser en klarere treningsfilosofi og bedre kvalitet på samlingene. De mener dessuten at Kristiansen ikke har klart å samle laget, ifølge NRK.

Ingen løpere står fram overfor Statskanalen. Nettavisen er imidlertid kjent med deler av kritikken.

- Kan gjøre det sammen
I kjølvannet av tirsdagens NRK-sak, har Nettavisen per sms bedt om en kommentar til påstandene fra samtlige ti løpere på elitelandslaget.

Den eneste som svarte tirsdag kveld, var Kristin Størmer Steira. Og Tana-jenta som tok Norges eneste medalje i kvinnelangrenn under årets VM i Liberec er definitivt ikke blant kritikerne.

- Jeg håper Egil fortsetter like lenge som meg. Selvfølgelig må vi evaluere sesongen, og helt sikkert endre på ting, men jeg tror vi kan gjøre det sammen, sier Steira, som er overrasket over det som er kommet fram.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det som er sagt, og har ikke hørt det fra noen på laget, sier Steira til Nettavisen.

- Tatt tak i problemene
- Hvorfor bør Kristiansen fortsette?

- Han har tatt tak i problemet vi har hatt i laget, og er en ressurs på mye, blant annet teknikk. Han har dessuten egne erfaringer i forhold til trening, konkurranser og mesterskap. Han er seriøs og snill, men streng når det trengs, sier Steira, som mener resultatkravene fra omgivelsene har vært i overkant høye i vinter.

- Han har et ungt og uerfarent lag å jobbe med nå, og man kan ikke forvente medaljer i øst og vest av de yngste, poengterer hun.

Egil Kristiansen har kontrakt ut neste sesong, der OL i Vancouver er hovedmålet. Kristiansen rykket opp som hovedtrener da Svein Tore Samdal ga seg etter Torino-OL i 2006, og fikk en ny toårskontrakt for et år siden. Det til tross for at enkelte av jentene – også den gang anonymt – gikk ut i Adresseavisen og kritiserte på laget.

Denne sesongen har resultatene på generelt grunnlag vært skuffende – hovedsakelig fordi de antatt to beste løperne, Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, har hatt problemer med både form og helse.

Overrasket Kristiansen
Spesielt skuffende var resultatene under VM, der Kristin Størmer Steiras sølv fra 15-kilometeren utgjorde hele medaljefangsten.

Umiddelbart etterpå fastslo sportssjef Åge Skinstad at Kristiansen likevel har hans fulle tillit. For å spisse satsingen fram mot OL-sesongen, varslet Skinstad at antallet løpere på laget skal reduseres fra ti til seks-åtte.

Slik kommenterer Egil Kristiansen selv påstandene NRK konfronterer ham med:

- Nei, dette synes jeg er rart. Jeg har godt kontakt med jentene, og finner det merkelig at noen er så misfornøyd uten å ha sagt ifra.

Ifølge NRK ønsker løperne som nå vil ha Kristiansen fjernet at Fredrik Aukland skal ta over. Aukland er i dag herretrener for det sveitsiske landslaget. I tillegg er han treningsrådgiver for to av de norske landslagsjentene, Therese Johaug og Marthe Kristoffersen.

Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere