*Nettavisen* Sport.

- Kjente dere jordskjelvet?

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Sven Erik Bystrøm oppsummerer sykkelsesongen for procycling.no.

Sven Erik Bystrøm fra Haugesund har hatt en meget god sesong. Det gjør at han finnes på radaren til det russiske storlaget Katjusja, og var sterkt ønsket av Joker Merida før kommende sesongen.

Men 20-åringen har valgt å bli værende der han er. I Øster Hus-Ridley. Her oppsummerer han sesongen for procycling.nos lesere.

- Hvem er årets positive overraskelse, og hvorfor?

- Oscar Svendsens sitt VM-gull var rått.

- Hva er årets negative overraskelse, og hvorfor?

- Dopingskandalene vi har sett etter USADA rapporten kom. Når det kommer fram at de jeg har sett opp til som liten har blitt tatt eller innrømmet doping føler man seg litt lurt.

- Hva ble årets personlige øyeblikk, og hvorfor?

- Seieren min i Frankfurt var nok mitt personlige høydepunkt. Måten jeg vant på og siden det var min største seier er hovedårsaken.

- Hva ble årets personlige nedtur, og hvorfor?

- Vi legger ofte inn noen spurter på langturer for gøy. I løpet av sommeren ble jeg slått i en slik spurt av Fredrik Galta. Det var årets personlig nedtur.

- Har du en god historie fra sesongen som du vil dele med våre lesere?

- Vanligvis bor vi på hoteller når vi sykler ritt ute i Europa, men under et etapperitt i Toscana hadde arrangøren stilt til rådighet en hel campingplass for alle lagene. Hvert lag hadde tre campingvogner hver. Disse campingvognene, som for øvrig var av typen Vacansoleil, var ikke veldig stabile. Vi i den ene vogna bestemte oss for å ha det litt gøy med de andre rytterne på laget. Så vi bestemte oss for å stå og riste i cirka to-tre minutter i deres campingvogn to kvelder på rad. Den tredje kvelden spurte vi de andre om de hadde kjent noe til et jordskjelv, og de var overbevist om at de hadde kjent det samme.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Andersen, Kristoffer Øverli (www.procycling.no)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.