*Nettavisen* Sport.

- Kjøper for mange fotballspillere

Fortvilte managere må se at millionkampene om de beste spillerne i Premier League er i gang.

02.01.08 15:57

I 2007 punget Premier League-lagene ut med 5,94 milliarder kroner for å forsterke stallene sine.

NA24 - din næringslivsavis

Det var en økning på vel 60 prosent fra året før, ifølge Deloitte’s Sports Business Group.

Kritisk Sir Alex
Og nå er kranglingen om de beste spillerne i gang igjen. Overgangsmarkedet på fotballøya er åpent fra serieslutt til 31. august hvert år, og i hele januar. Dermed får klubbene muligheten til å rette opp en dårlig første halvdel av sesongen. Og man kan svekke konkurrentene. Om man har penger nok.

- Å kjøpe spillere i januar er ikke alltid så bra som enkelte vil ha det til, er Manchester United-sjef Sir Alex Fergusons tørre konklusjon.

Selv har skotten imidlertid scoret godt på å kjøpe Patrice Evra og Nemanja Vidic i årets første måned. Selv om ingen av dem ble braksuksesser fra dag en da de ankom i 2006.

- Brannsalg-mentalitet
Noen kritiske røster er enda klarere:

- Jeg kan ikke se logikken som ligger bak et transfervindu. Dette fører med seg en brannsalg-mentalitet, gir mediestøy og resulterer i at klubbene kjøper for mange spillere, sier Reading-manager Steve Coppell ifølge BBC.

Overgangsvinduene tredde i kraft for Premier League-klubbene i løpet av 2002/03-sesongen. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) sto bak.

- Januar er den verste tiden av året for å sikre seg kvalitetsspillere, så vi skal ikke gjøre noen kjøp som ikke er helt essensielle, sier Tottenham-formann Daniel Levy.

Liverpool-flopp
Den spanske storscoreren Fernando Morientes overgang til Liverpool for tre år siden er prakteksempelet på en feilslått januarinvestering. Overgangssummen på seks millioner pund var et kupp inntil målene uteble. Etter kun 12 nettkjenninger på 61 matcher var det slutt på tålmodigheten.

Reading-sjef Coppell vil tilbake til det gamle systemet.

- Ingen har klart å forklare meg hva fordelene med et transfervindu er, og nå mottar vi fakstilbud på spillere vi allerede har sagt klart fra at ikke er til salgs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag