*Nettavisen* Sport.

- Kjøpt fri for fem millioner

NFF måtte ut med rundt fem millioner for å kjøpe Åge Hareide fri fra kontrakten som Rosenborg-trener.

02.12.03 10:25

Ifølge VG skal partene ha blitt enige om at Fotballforbundet kjøper fri Hareide for mellom fire og fem millioner kroner. Og at han får en årslønn på rundt tre millioner kroner.

Det er cirka én million mer i året enn det han hadde i Rosenborg og avisen mener at lønnen var en viktig grunn til at Hareide selv tok kontakt med forbundet for å gjenoppta dialogen.

Hareide har underskrevet en rammeavtale på fire år og tiltrer formelt 1. januar. Men allerede tirsdag drar han på sitt første oppdrag i den nye jobben.

Starter fredag
Hareide vil være med Norges Fotballforbund under trekningene av VM-kvalifiseringsgruppene til VM i Tyskland i 2006.

- Jo, jeg kommer til å være til stede i Frankfurt i forbindelse med trekningen av gruppene i VM-kvalifiseringen, sier Hareide til NTB.

Etter mandagens møter er det klart at NFF får førstevalget sitt som landslagstrener de neste fire årene. I løpet av kort tid blir det også klart hvem som blir Hareides assistent.

- Det vil bli klart i løpet av de nærmeste dagene, sier forbundets informasjonssjef Roger Solheim.

Hareide tiltrer formelt 1. januar.

Rosenborg på sin side sitter igjen med blandede følelser.

- Vi er ikke fornøyd med å miste en så god trener som Åge, men sånn som situasjonen har utviklet seg er vi fornøyd med å ha kommet til en løsning, sier administrerende direktør Nils Skutle til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.