*Nettavisen* Sport.

- Kjør bedre eller få sparken

Foto: Paulo Whitaker / REUTERS

Ferrari-ledelsen er langt fra fornøyd med det Felipe Massa (30) har prestert denne sesongen.

Formel 1-sesongen avsluttes i helga med løp i Brasil – Felipe Massas hjemland.

Renault-fører Sebastian Vettel har vunnet mesterskapet for lengst og leder med 119 poeng ned til McLarens Jenson Button på andreplass. Ferrari følger på tredjeplass med sin toppfører Fernando Alonso, som ligger kun ti poeng bak Button.

Må vise at han duger
Før helgas runde ble Ferrari-president Luca di Montezemolo spurt om hva han synes om innsatsen til andrefører og den lokale helten Felipe Massa denne sesongen.

- La oss si det enkelt. Han må kjøre bedre for å få fortsette hos oss. Vi forventer en forbedret utgave av ham i 2012, så får vi se om han får fortsette ut over hans nåværende kontrakt. Han har vært hos oss i noen år nå, sier presidenten.

Massas kontrakt med Ferrari går ut etter 2012-sesongen. Og føreren selv er klar på å vise seg fram fra en bedre side på Interlagos-banen allerede i helga.

- Det kommer til å bli fantastisk å kjøre foran eget publikum. Det var her alt startet for meg og det er her jeg alltid vil være best. Jeg har vunnet her to ganger tidligere og jeg har startet fra beste startspor tre ganger. Det gir inspirasjon inn mot helga og en ekstra motivasjon til å finne farten jeg leter etter. Jeg er ekstremt klar for å gjøre mitt beste resultat for sesongen og avslutte den med stil, sier han.

Underprestert
Massa signerte for Ferrari som andrefører bak legenden Michael Schumacher i 2006, og startet sin Ferrari-karriere sterkt med tredje-, fjerde- og andreplass de påfølgende årene. Etter sølvet i 2008 – kun slått med ett fattig poeng av Lewis Hamilton – var det mange som trodde Massa skulle vokse seg inn i Ferrari-historien som en av de største. Slik gikk det derimot ikke. De påfølgende sesongene endte med 11. plass (ble skadd i en stygg krasj og kjørte ikke alle løpene), og to sjetteplasser.

I år blir det nok en sjetteplass for 30-åringen. Ikke en eneste gang har han endt på pallen i år, og står med femteplass som sitt beste resultat. Poengforskjellen til sin lagkamerat i Ferrari er på hele 137 poeng.

PS! De ti fremste av de 24 førerne får poeng. Poengsystemet er som følger: 25 poeng til førsteplassen, 18 til andre, 15, 12, 10 osv.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag