*Nettavisen* Sport.

- Kjører raskest i verden

Foto: Reuters/Scanpix

Aksel Lund Svindal føler seg truet av Kjetil Jansrud.

23.02.10 22:06

WHISTLER (Nettavisen): I en ikke altfor avansert storslalåmløype, var det super G-kjørere som Carlo Janka, Romed Baumann og Aksel Lund Svindal som suste ned til omgangens beste tider.

Nordmannen ble presset på defensiven et par ganger høyere opp i løypa, men traff mesterlig godt i den siste delen.

- Det er sånn man helst vil ha det hele veien, sier 27-åringen til Nettavisen.

Forrykende finale
Da hadde ikke finaleomgangen blitt like spennende som den blir nå. De 12 første ligger alle innenfor sekundet bak Carlo Janka før finalen.

Lund Svindal lå selv 66 hundredeler bak Janka på den andre mellomtiden. Noen fantomsvinger og en målpassering senere, var marginen kortet ned til 16.

Gullet er med andre ord godt innenfor den 189 centimeter lange mannens rekkevidde.

- Jeg startet aggressivt, men ble vel tight i kompresjonen. Jeg mistet litt fart på flaten og bommet litt på mellompartiet, forklarer Lund Svindal.

Ville bli slått
Dagens andre norske medaljekandidaten, Kjetil Jansrud, traff ikke like godt som den doble OL-medaljøren.

Jansrud kjørte imidlertid best av alle i mellompartiet, mens Aksel lå på 11.-plass ved andre mellomtid, men kjørte nest raskest i den nedre delen av løypa. Bare Marcel Hirscher var raskere.

- Det er åtte tideler for seint til det jeg hadde håpet på. Jeg kjørte bra i midtpartiet, men holdt nok igjen litt for mye. Jeg skal klinke til i 2. omgang, lover storslalåmspesialisten.

Faktisk gikk han rundt i målområdet og håpet at flere skulle slå sluttiden hans, men til slutt var det bare Ales Gorza som fulgte oppfordringen og sendte Jansrud ned til 11.-plass.

- Når ting ble som det ble, skulle jeg gjerne hatt et bedre startnummer i finalen, sier Jansrud.

I angrepsposisjon
Selv om løypa nok er noe oppkjørt når 23-åringen fra Valdres setter utfor, spår Lund Svindal at det kommer til å lukte svidd at svingene hans etter hvilen.

- Kjetil kjører raskest i verden når han treffer, kanskje med unntak av Marcel Hirscher. Så jeg tror han kan gjøre det bra. Det blir sporete jo flere som kjører, men tror ikke det løsner opp for mye, lyder spådommen hans.

Fra 3.-plass er ikke Lund Svindal så verst plassert han heller:

- De skal slite med å slå ham og han kjører som han gjorde mot slutten av løypa i dag. Der gikk det virkelig unna, kvitterer Jansrud.

- Er du den aller raskeste når du treffer?

- Nei, det vet jeg ikke.

Tradisjonelt kjører han i hvert fall langt bedre i finaleomgangen.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.