RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjøper oss ikke til suksess

Sist oppdatert:
Chelseas mektige manager José Mourinho mener det er umulig å kjøpe seg til suksess.

Portugiseren har brukt godt over milliarden på spillerkjøp siden han overtok Chelsea for to sesonger siden.

Det har fått kritikerne til å kalle Chelsea «et kjøpelag».

Men i et intervju med avisen O’Jogo i hjemlandet avviser Mourinho at han har kjøpt seg til suksess.

- Må fungere sammen
- Det er jeg som tar avgjørelsene med tanke på kvaliteten og hvor stor profil spilleren vi kjøper har. Men jeg involverer meg ikke på pengesiden - det er Roman Abrahamotivsj som til syvende og sist avgjør om vi kjøper spilleren «X» eller «Y», sier han til O’Jogo, en avis Mourinho forøvrig har svært sterke bånd til.

Og legger til:

- De beste spillerne i verden vil ikke automatisk gjøre laget til verdens beste. En må jobbe hardt sammen for å få suksess, poengterer den frittalende manageren.

- Havner aldri i Leeds' situasjon
I begynnelsen av 2000-tallet brukte Leeds United store summer på spillerkjøp, og ble til slutt tvunget til å selge sine største stjerner og ble satt under administrasjon.

Ifølge Mourinho vil det aldri komme til å skje med Chelsea.

- Det finnes helt klart klubber som ødelegger sin fremtid med tanke på de investeringene de gjør. Men det er annerledes i Chelsea. Det er en klubb som stoler på én person. Det er pengene til Abrahamotivsj som finansierer alt, slår han fast.

Mourinho har allerede hentet inn Michael Ballack, Andrej Sjevstjenko, Salomon Kalou og John Obi Mikel foran neste sesong.

Sjevtsjenko kostet alene rundt 350 millioner kroner, og ifølge engelske medier får tyskeren Michael Ballack en ukelønn på rundt 1,4 millioner kroner på Stamford Bridge.

24 like gode spillere
Totalt måtte Chelsea punge ut med 181 millioner kroner for å kapre John Obi Mikels underskrift foran Manchester United.

- Jeg tror på det å det å hele tiden ha en tropp på 24 spillere - to like gode spillere i hver posisjon. Jeg tror aldri på det å kjøpe en spiller bare for å kjøpe en, eller hindre at han går til en rivaliserende klubb, forklarer Mourinho.

- Jeg prøver hele tiden å være balansert i det arbeidet jeg gjør, fastholder portugiseren.

Favoritter til nye trofeér
Chelsea har vunnet Premier League de siste to årene, og er favoritter til å ta sitt tredje strake seriegull neste sesong.

Klubben må også finne seg i å være blant favorittene til å vinne neste års Champions League, som hele tiden har vært Mourinhos store mål å vinne med blåtrøyene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere