RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjør giroen, Andy

Foto: Joel Saget (Scanpix/Ap)
Sist oppdatert:
- Det er bedre å vinne giroen, enn å få en ny andreplass i touren.

Det er mange som ønsker å mene noe om Andy Schleck. Luxembourgeren har ennå til gode å vinne en «Grand Tour». Til nå står han med tre andreplasser i touren og én i giroen.

I en Gazzetto dello Sport sak, gjengitt av Velonation, advarer flere av sykkelsportens legender mot at minstebror Schleck kan ende opp som en «evig tour», akkurat som tyske Jan Ullrich og franske Raymond Poulidor.

- Det er bedre å vinne giroen, enn å bli nummer to i touren. En seier i et stort etapperitt gir deg heder og skaper historie, slår Felice Gimondi fast i den italienske storavisen.

Og italieneren vet hva han snakker om. Han er nemlig én av bare fem ryttere som har vunnet alle de tre store tourene.

- Som vi eldre sier, Andy kan legge høy på låven og deretter jobbe mer rolig, uten forbannelsen over å bli en ufullkommen mester, eller en evig toer. Andy vil også blir mer moden ved å kjøre giroen, deretter er han er han eldre i touren. I 2013 kan maktbalansen snu i hans retning. Jo mer jeg tenker på det, jo mer overbevist blir jeg: Andy bør komme til giroen, er den klare dommen fra sykkellegenden.

- Giroen er perfekt for Andy
Francisco Moser vant giroen i 1984. Italieneren peker på det mange andre har sagt. Touren i 2012 passer ikke Andy. Derimot så er giroruten langt bedre for Andy.

- Giroen er perfekt for Andy. To rimelige tempoer, en lagtempo der han kan sitte på hjul med lagkameratene og toppfinisher som passer han, sier Moser.

Moser får støtte av en annen vinner av giroen, Gianni Bugno:

- Giroen, sammenlignet med touren, er ikke bare mer variert, den er også mer fantasifull og overraskende. Den er tøffere og mindre forutsigbar. Giroen kan være viktigere for Andy, enn du kan forestille deg.

Simoni tok aldri Andy på alvor
I 2007 sjokkerte Andy Schleck en hel sykkelverden da han ble nummer to i giroen. En av hans konkurrenter den gangen var Gilberto Simoni. Han vant giroen i 2001 og 2003. I tillegg har han fem pallplasser.

Simoni husker godt Schlecks sjokkdebut.

- Han var bare en gutt og i mer enn to uker ble han ikke tatt på alvor i kampen om den rosa trøya. Det var fordi han var for ung og uten erfaring. I stedet måtte vi ombestemme oss, men det var for sent. Det var så sent at han ble nummer to bak Di Luca, mens jeg ble nummer fire, sier Simoni.

- Giroen i 2012 er en anledning for Andy, en mulighet og et mål. Han må gamble. Vinner han giroen vil det hjelpe han med å klatre inn i toppen av sykkelhistorien.

Paolo Savoldelli var hjelperytter for Di Luca i 2007, da Andy Schleck ble nummer to. Han er enig med dem som mener Andy bør sykle giroen.

Men «Falken» kjenner manager Johan Bruyneel altfor godt til å tro at Andy kommer til å sykle giroen.

Italieneren mener at Johan Bruyneels besettelse over Tour de France rett og slett for stor til at Andy dukker opp i giroen i mai.

Hva mener du Andy Schleck bør gjøre?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere