*Nettavisen* Sport.

- Klar for Ivers

Foto: Jan Fr. Erichsen (Scanpix)

Tidligere Start-stopper Glenn Andersen er tilbake i Tippeligaen med Strømsgodset. Han gleder seg til å kjempe mot elitens toppspisser.

08.02.07 19:13

Etter én sesong i Adecco-ligaen med Strømsgodset, ser Glenn Andersen (26) frem til å spise kirsebær med de store igjen. Benketilværelsen under Tom Nordlie i Start er glemt, nå er det Drammen og Godset for alle penga.

- Det er klart jeg ser frem til å spille i Tippeligaen igjen, det er noe annet å møte Brann og Rosenborg enn de mindre klubbene i førstedivisjon - det blir en mye bedre ramme rundt kampene, med masse tilskuere, sier Andersen til Nettavisen.

Benken er glemt
Grimstad-gutten fikk aldri helt tilliten i Start, men tilværelsen som benkesliter er for lengst glemt av forsvarsspilleren:

- Jeg har utviklet meg mye siden jeg var i Start. I Strømsgodset er det blant annet et større fokus på riktig kosthold, noe jeg har merket på formen.

Godset-trener Dag-Eilev Fagermo har sett en klar fremgang hos sin betrodde mann i forsvaret.

- Han har tatt noen veldige steg siden han kom til oss. Vi har kjørt et treningsopplegg for at han skulle få mer kjøtt på beina, og nå har han lagt på seg 3-4 kilo i muskler, sier Fagermo til Nettavisen.

Sjefen ser et stort potensiale i 26-åringen:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Han er en svært hurtig forsvarsspiller, og kan snart sies å være en komplett midtstopper. Glenn gjør enkelte stygge feil en gang i blant, men hvis han får luket vekk disse blir han en toppstopper i Tippeligen.

Respekt
Andersen har fått mye spilletid under Fagermo, og spilte 29 av Godsets seriekamper i fjor. Forholdet dem imellom er preget av gjensidig respekt.

- Dag er en veldig dyktig trener, streng men rettferdig, sier Andersen.

Like streng som Tom Nordlie?

- He he, han er vel en Tom Nordlie light. Dag-Eilev har en bedre balansegang enn Tom mellom det å være streng og rettferdig.

Strømsgodset åpner mot Odd Grenland på Marienlyst når Tippeligaen sparkes i gang 9. april. Stopperen innrømmer at det blir en spennende utfordring å temme landets beste angripere:

- Det blir veldig morsomt å spille mot Steffen Iversen, og så ser jeg frem til å møte Stabæk-duoen Nannskog og Gunnarsson.

God Kovacs
Andersen påpeker at Tippeligaens andre forsvarspillere skal få kjenne at de har møtt Godset i kamp.

- Mattias Andersson og Peter Kovacs kommer til å slå godt fra seg. Jeg ble veldig overrasket over hvor dårlig trent Peter var da han kom fra Viking. Nå har han hevet seg enormt, og mange midstoppere vil slite med ham i år, avslutter sørlendingen.

P.S. Strømsgodset møter Erik Hagen og Zenit St. Petersburg til treningskamp i Spania lørdag.

Fakta, Glenn Brevik Andersen:

Født: 5. april 1980
Sivil status: Samboer
Klubb: Strømsgodset
Kamper/mål 2006 (Adecco-ligaen): 29/1
Tidligere klubber: Jerv Grimstad, Eik-Tønsberg, Ørn-Horten og IK Start.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.