RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klar som et egg

Sist oppdatert:
Dublin – 30. Oktober 2007

Nå er det EPT Dublin som står for tur og jeg er mer klar enn på lenge! Denne gangen har jeg skumle planer og fiasko er ingen mulighet!

I Baden spilte jeg bra. Jeg klarte å komme i pengene nesten uten å ha kort. Hvis jeg får til samme spill her og får litt kort så må jeg jo komme til et finalebord. Og kommer jeg dit så er sjansene mine veldig bra – uansett motstander. Mitt sterkeste spill er nok akkurat finalebordspill der du hele tiden må forandre taktikk etter hvor mange spillere som er igjen. Jeg gleder meg i alle fall til å komme i gang!

Siden sist har jeg klart å irritere meg litt over idrettspresident Tove Paule. Hun uttaler seg negativt til poker hver gang muligheten byr seg! Det virker ikke som det finnes antydninger til nyansert syn hos denne damen.

Etter at jeg hadde plassert meg akseptabelt i Baden så ville Kristiansandsavisen Fædrelandsvennen stille meg et par spørsmål. Dette handlet blant annet om hvorvidt poker burde regnes som sport. Det kan nevnes at i Russland er poker blitt tatt opp i det russiske idrettsforbundet. Om poker bør inn i et idrettsforbund skal jeg ikke ha alt for sterke meninger om, men det har selvsagt Tove Paule. Hun uttaler at hun er veldig glad for at poker ikke er lovlig i Norge og at poker aldri skal inn i idrettsforbundet så lenge hun er president. Sukk! Det er i alle fall et sekssifret antall Nordmenn som har spilt poker og MANGE av disse er også idrettsfolk. Er det tilfeldig? Nei!

Poker, spesielt i turneringsform, er på mange måter lik annen idrett. Man bør være veldig konsentrert og fokusert hele tiden for å lykkes. Et godt konkurranseinstinkt er veldig viktig og taktiske egenskaper er særdeles viktige. For min del handler poker om det å konkurrere. Selvsagt er pengene greie å ta med når en gjør det bra, men det er ikke de som gjør at jeg har lyst å prestere. Faktisk tror jeg at de spillerne som bare er drevet at pengene vil slite mer med å oppnå de gode resultatene.

Tove Paule har meninger om dette også. Vi er faktisk ganske enige når hun uttaler at penger ikke bør være motivasjon når man driver med idrett. Men det forandrer ikke på det faktum at det er mye penger i idretten. Er det noen som beskylder Ole Einar Bjørndalen for å gå fort på ski fordi han er ute etter pengepremien? Selvsagt ikke! Og det håper jeg aldri det blir. Men jeg håper at vi en dag får en idrettspresident som kan forstå at det finnes pokerspillere som spiller for å prestere uten å fokusere på pengene.

Jeg får være litt mer politisk i denne bloggen nå som jeg kommet så godt i gang¿

Dagens Næringsliv (DN) har vært uten etter å sverte Roy Kvatningen! Jeg kan ikke se noen annen forklaring på hvorfor de i flere omganger kritiserer hans arbeid og også hva han har gjort på sin fritid. Den første saken handlet om Nettavisens pokersider der Roy Kvatningen etter DN og LT sine utsagn hadde skrevet mer om Ladbrokes og Betsson enn andre selskaper. Det sto selvsagt ikke noe om at det var på grunn av at Ladbrokes og Betsson har vært de som har sponset flest spillere det siste året.

Det hjelper ikke at Lotteritilsynet (LT) hopper på denne første saken. Men det er vel typisk LT å gjøre det hvis de får muligheten til å kritisere poker eller selskaper som driver med poker.

Neste post på DN sitt korstog var de såkalte ”kjendisturneringene”. Det er snakk om to turneringer der en del pokerspillere og en del kjendiser (primært idrettsfolk) spilte en turnering. Det stemmer at det er Roy Kvatningen som har stått bak disse turneringene. Men dette har han gjort på sin fritid!

Turneringene var helt private og alle som stilte til start gjorde det fordi de hadde lyst. Jeg tror samtlige som var med hadde det veldig hyggelig. Og jeg VET at pengene ikke var motivasjonen for de som kom! Kjendisene kom for å kunne få bryne seg på mange av Norges beste pokerspillere. Vi pokerspillere stilte fordi vi faktisk liker sosiale lag med godt humør. Og også for å møte noen av de som vi ser opp til: Sportsfolk som presterer bra i sine respektive idretter. Kanskje kan vi lære noe av hverandre?

Selvsagt må Tove Paule igjen benytte sjansen til å spre eder og galle. Hun uttaler at det er meget beklagelig på vegne av norsk idrett av kjendisene stiller i dette private arrangementet. Sørgelig ordbruk!

Enda verre er det med LT sine uttalelser! - Vi er skuffet og overrasket over at fremtredende norske idrettsstjerner forsatt lar seg bruke av pokerindustrien, sier informasjonssjef Rune Timberlid til DN. Rett og slett hårreisende uttalelse!

Hva tror Paule og Timberlid? At de eier fritiden til idrettsfolk? Dette var et helt privat arrangement der ingen presse var til stede! Ei heller var det meningen av noen skulle få vite om disse turneringene. Det skulle rett og slett være en kosekveld der alle kunne slappe av og hygge seg! Her er det ingen som har latt seg bruke på noe som helst vis!

Jeg tror ikke idrettskjendisene tar skade av å spille en pokerturnering i ny og ne. Tvert i mot! Jeg tror faktisk at sjansen er betydelig større for at resultater vil bli bedre enn dårligere hvis man spiller poker (eller gjør andre ting en trives og har det gøy med).

Vel, vel¿ Når jeg har fått lettet mitt hjerte og igjen kan jeg fokusere på pokeren. Jeg har store planer om å gjøre det bra her. Sjansen for å vinne er den største noen gang med bare rundt 200 spillere til start. Ingen stor fordel for meg, men sjansen blir selvsagt bedre enn når det er 493 spillere til start (som det var i Dortmund).

Jeg tror vi vil se mange norske som gjør det bra i denne turneringen! Forhåpentligvis er jeg blant dem!

Andreas Høivold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere