- Klar til Tour de France

Foto: Håvard Solerød (Håvard Solerød / procycling.no)

Atle Kvålsvoll frykter ikke for formen til Thor Hushovd til tross for kragebeinsbruddet.

09.05.10 20:41

Atle Kvålsvoll frykter ikke for formen til Thor Hushovd ni uker før Tour de France. Cervèlo-rytteren brakk som kjent kragebeinet på en treningstur i Italia søndag formiddag.

- Dette er sånt som kan skje i sykkelsporten, forteller Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Hushovd har ikke kjørt ritt siden andreplassen i Paris-Roubaix, men 32-åringen har trent bra siden brosteinsklassikeren.

Les også: Hushovd brakk kragebeinet

- Alt har gått etter planen siden Paris-Roubaix, fortsatte Hushovds personlige trener.

- Hva er status med tanke på Tour de France nå?

- Lance Armstrong brakk kragebeinet i opptreningsperioden til Tour de France i fjor, men kom sterkt tilbake. Jeg er ikke bekymret for Tour de France.

Thor Hushovd ble først kjørt til Sanremo for en legesjekk etter ulykken. Nordmannen flyr til Basel i kveld hvor en av lagets samarbeidspartnere har booket time slik at Hushovd opereres mandag morgen. Skadeomfanget blir først kjent etter operasjonen.

Sveits rundt
- Får han syklet noen ritt før Tour de France?

- Vi satser på at det neste rittet blir Sveits rundt slik at han får seg en god gjennomkjøring før Tour de France, avsluttet Kvålsvoll.

Les også: - Ikke avskriv Hushovd

Pressesjefen i Cervèlo-laget, Geert Broekhuizen, fortalte hva som skjedde til procycling.no.

- Thor var ute på en treningstur i morrest med Stuart O’Grady og Tom Boonen i Monaco. Han syklet som vanlig inntil ei lita jente krysset veien foran ham. Thor klarte ikke å manøvrere utenom og kolliderte med henne.

- Thor forsøkte så å hjelpe den lille jenta, men da merket han at det var noe galt med armen hans. Det viste seg at han hadde brukket kragebeinet. De to andre rytterne hjalp den lille jenta, men hun slapp heldigvis unna uten skader, understreker Broekhuizen overfor procycling.no.

To måneder
- Hva vet dere om skaden?

- Ikke stort, men det er flere måter å brekke kragebeinet på. Han kan være ute i alt fra ti dager til to-tre uker. Vi vet mer i morgen etter at han er blitt sjekket på klinikken, forteller han.

- Tenker dere allerede nå på Tour de France og konsekvensen denne skaden kan få der nede?

- Vi kan ikke gjøre annet enn å vente. Jeg kan ikke si noe sikkert angående Tour de France. Det er fortsatt to måneder igjen, og sånn sett er ikke timingen den aller verste. Men det er heller aldri bra når slike ting skjer. Thor skulle opprinnelig sykle Bayern rundt som første ledd i forberedelsene til Tour de France. Vi kan ikke utelukke det ennå, men det ser ikke altfor lyst ut akkurat nå, medgir han.

Les flere nyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.