- Klarer det ikke igjen på 50 forsøk

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Nils Arne Eggen om målet som ødela Rosenborgs festaften.

05.11.10 09:48

ROSENBORG - ATLÉTICO MADRID 1-2:

LERKENDAL (Nettavisen): Rosenborg hadde spilt 20 hjemmekamper i 2010 og ikke tapt en eneste en.

Likevel skulle kamp nummer 21 toppe alt – prestasjonsmessig. Paradoksalt nok var det nettopp da det første tapet skulle komme.

For Atlético Madrid hadde det meste av marginer på sin side. Som for eksempel da Tiago klinte inn det avgjørende 2-1-målet seks minutter før full tid.

- Den duppet en meter, jeg var helt sikker på at den gikk over. Det var et bra treff, men får han 50 forsøk i morgen, klarer han ikke å gjøre det samme, sier Nils Arne Eggen.

- En opplevelse
Treneren er naturligvis skuffet over resultatet, som innebærer at Rosenborg kun har teoretiske muligheter til å gå videre selv med seier i de to siste Europa League-kampene.

Men prestasjonen er han stolt over.

- Jeg har sjelden sett oss så gode, erkjenner han – og tenker ikke da bare på 2010-sesongen. Faktisk drar han paralleller til seieren mot Real Madrid i 1997 og 2-2-kampen mot Inter i 2002 som spillemessig kanskje er det aller beste Rosenborg har prestert.

- Det var en opplevelse å se laget blomstre, så jeg blir ikke søvnløs, fastslår Eggen.

Og han hadde definitivt grunn til å være fornøyd med prestasjonen.

Riktig nok fikk Rosenborg en verst tenkelig start, da Sergio Agüero allerede etter tre minutter og 38 sekunder satte inn et mål som stinket offside. Men resten av omgangen var Rosenborg fullt på høyde, og vel så det, med de regjerende Europa League-mestrene.

Les også: - Det har litt med tur og utur å gjøre

Mellom bena
I andre omgang, og spesielt den første halvtimen, kjørte Rosenborg over spanierne med angrepsbølger som ga assosiasjoner til fordums storhet.

Og allerede sju minutter ut i omgangen kom utligningen, da Markus Henriksen satte inn 1-1 mellom beina på Atletico-keeper David de Gea.

Etter hvert spredte det seg et berettiget håp blant de drøyt 14.000 tilskuerne på Lerkendal om at Atletico skulle lide samme skjebne som andre spanskes storheter. Som kjent er både Deportivo La Coruna, Real Madrid, Atlhletic Bilbao og Valencia tidligere sendt hjem med tap.

Selv etter at Rosenborg måtte ta ut en skadet Anthony Annan samtidig som Atletico satte inn Diego Forlan fortsatte presset.

- Pissesurt
Men Steffen Iversen misset på sin eventyrlige volleysjanse midtveis i omgangen. Og mot slutten kom altså målet som gjør at Rosenborg sitter igjen med null og niks.

- Pissesurt, oppsummerer Mattias Bjärsmyr.

- Skuffende, fastslår Morten Moldskred.

- Bittert, sier Markus Henriksen.

Likevel reiste de kanskje ikke hjem fra Lerkendal helt uten utbytte. For i løpet av kvelden klarte de kanskje å gi trønderne troen tilbake på at det fortsatt er mulig å få oppleve det umulige.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.