- Klarer ikke å bli deppa

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Anders Jacobsen leverte årets svakeste renn da det gjaldt som mest – men er likevel blid som ei sol.

24.02.07 13:48

SAPPORO (Nettavisen): Verdenscuplederen har ikke vært dårligere enn nummer ti i noe verdenscuprenn denne vinteren. Men i VM-bakken har han ikke funnet seg til rette.

Derfor var ikke 14. plassen noen stor nedtur.

- Jeg gjør mitt dårligste renn i vinter, og det er selvfølgelig kjedelig at det skjer i VM. Men jeg klarer ikke å bli så veldig deppa, sier Jacobsen.

Jublet med Ljøken
I stedet gleder han seg over Roar Ljøkelsøys bronsemedalje.

- Det er utrolig stort, dette her. Roar har jobba knallhardt i hele år, så dette er veldig, veldig fortjent, sier Jacobsen, som selv mener han har mye å takke veteranen for.

- Han har smilt og klappet meg på skuldra gjennom hele sesongen, selv om han har mislyktes selv. Nå er det min tur til å glede meg på hans vegne, sier sesongens store hoppkomet.

Han skylder ikke på noe som helst for at han ikke lyktes i storbakken i Sapporo. Men innrømmer at han har merket presse.

Har vært under press
- Selvfølgelig, det har vært litt rart for meg dette, å plutselig være en person som alle i Norge vet hvem er. Så litt press har jeg kanskje merket. Samtidig har jeg vært forberedt på at jeg ville få en liten nedtur.

Trener Mika Kojonkoski har merket at Jacobsen ikke har vært helt på hugget siden ankomst Japan.

- Han har ikke vært den samme glade gutten, og har virket litt sliten. Og det er forståelig, for han har vært under et stort press. At Roar Ljøkelsøy lyktes så bra i dag, tror jeg vil slå positivt ut for Anders. Han kan komme sterkere tilbake senere i mesterskapet, sier Kojonkoski.

God Hilde-debut
Om rennet ble en nedtur for Anders Jacobsen, ble det en opptur for Tom Hilde. Asker-gutten presterte det sjuende lengste hoppet i finaleomgangen, og hoppet seg opp fra 21.- til 12.-plass i VM-debuten.

Sigurd Pettersen ble nummer 27.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag