RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klarer ikke å holde styr på nervene

Foto: Heiko Junge/SCANPIX
Sist oppdatert:
Anders Jacobsen var svært skuffet over OL-debuten.

WHISTLER/OSLO (Nettavisen): Anders Jacobsen var en klar medaljekandidat i lørdagens normalbakkerenn i Whistler utenfor Vancouver, den første OL-øvelsen til hoppgutta.

I de siste rennene før OL har 24-åringen (fyller 25 førstkommende onsdag) vist at formen er på topp, med blant annet seieren i Oberstdorf den siste helgen i januar.

Førstehoppet ødela
Dessverre klarte han ikke å følge opp dette i førsteomgangen. Jacobsen nøyde seg med 99,5 meter og var nummer 15 etter første omgang. Da hjalp det lite at andrehoppet på 104 meter holdt seierspallnivå.

- Sistehoppet er bra. Men jeg synes fortsatt at treningshoppene mine er bedre, og det tyder på at det er noen nerver i kroppen. Førsteomgangen skulle jeg vært foruten, sier Jacobsen til NRK.

Han innrømmer at nervene tok overhånd i sin første OL-konkurranse.

- Nå er jeg ferdig med det første rennet. Jeg har ikke vært med i OL før. Nå har jeg hatt den følelsen én gang - kanskje jeg takler det bedre neste gang, sier Jacobsen, før han legger til:

- Jeg er skuffet over at jeg ikke klarer å holde styr på nervene.

Ammann tangerte Nykänen
Jacobsen endte til slutt på niendeplass i lørdagens normalbakkerenn. Han hoppet seg opp seks plasser fra førsteomgangen og ble dermed beste nordmann.

Tom Hilde strakk seg til 100 meter i første omgang og 101,5 meter i finaleomgangen. Med sine 252 poeng ble han nummer tolv i konkurransen, fem poeng bak Jacobsen.

Simon Ammann fra Sveits ble olympisk mester for tredje gang i karrieren. Han strakk seg til 108 meter i finaleomgangen og satte ny bakkerekord. Sveitseren

Ammann tangerte dermed legendariske Matti Nykänens tre OL-gull.

Adam Malysz fra Polen ble nummer to og tok dermed sin andre sølvmedalje i olympisk sammenheng. Gregor Schlierenzauer fra Østerrike ble nummer tre.

- Det er helt utrolig, den hoppingen Ammann holder på med nå. Det er steinbra, konstaterer Tom Hilde overfor NRK.

Alle i finaleomgangen
Norges fire deltakere endte alle blant de 23 beste i rennet. Anders Bardal ble nummer 18 og Bjørn Einar Romøren nummer 23.

- Resultatene er under det vi trodde at vi skulle klare, innrømmer sportssjef Clas Brede Bråthen.

Rennet fulgte vi LIVE her:

8197

Få OL-nyhetene før alle andre
Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere