RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klarer meg uten Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Carlos Sastre har «mer enn nok» av andre ritt å tenke på.

Tour de France-arrangøren har allerede varslet at de kun inviterer franske lag til årets ritt. Og da snakker vi om de fire lagene som kommer i tillegg til 18 ProTeams.

Les også: Tour de France uten Mensjov

Geox-TMC er ikke blant disse, men under lagpresentasjonen i italienske Padua, ønsket ikke lagkaptein Carlos Sastre å dvele lenge ved den avgjørelsen.

- Jeg kommer til å føle at noe mangler i juli, men vi har allerede mer enn nok ritt å tenke på. Jeg tror vi ender opp i giroen, derfor ødelegger ikke touravslaget planene våre i stor grad, forteller Sastre i et intervju med spanske Marca.

- Ønsker et fastsatt program
Det var neppe tilfeldig at laget med italiensk skosponsor (Geox) valgte å legge 2011-prestasjonen til nettopp støvellandet.

Sastre, som tidligere har vunnet Tour de France, er nok relativt sikker på hans navn og tidligere Vuelta e España-vinner Denis Mensjovs tilstedeværelse, vil være nok til også å åpne porten til det spanske storrittet.

Geox-lagets manglende status som Pro Team, vitner om hvor vrient det har blitt å komme seg inn i de største etapperittene, dersom man står på utsiden av sykkelsportens fineste selskap.

- Jeg tenker ikke for mye på at jeg ikke kan kjøre alle tre (giroen, touren og vueltaen) denne sesongen. Alle hadde satt pris på et fastsatt program, uten å være avhengig av invitasjoner.

- Men siden det er utenfor mine hender, kommer jeg ikke til å klikke på grunn av det, legger han til.

Verst for Mensjov
35-åringen mener Tour de France-avslaget er verre for Mensjov.

- Han (Denis) er fremdeles ung. Han ble nummer tre i Tour de France, og har tidligere vunnet både Giro d’Italia og Vuelta a España. Noen mener at jeg har lagt mine beste år bak meg, og jeg aksepterer det. Derfor er det heller ikke like viktig for meg, men både Denis og flere andre ryttere er inne i sine beste år.

Sastre lader opp med Vuetla a Murcia, Volta a Catalunya, País Vasco og Castilla y León i sin søken etter vårformen. Deretter håper han å sykle Giro d’Italia med stål i ben og armer.

- Når jeg har et mål, gir jeg 100 prosent i forberedelsene til det. Dersom jeg ikke klarer målsettingen, er det fordi jeg ikke er i stand til det, avslutter Sastre.

Geox-TMC i 2011:
Tomas Alberio (Ita)
Mauricio Ardila Cano (Col)
David Blanco (Spa)
Matthias Brandle (Aut)
Giampaolo Cheula (Ita)
Juan Jose Cobo (Spa)
Daniele Colli (Ita)
Marco Corti (Ita)
David De la Fuente (Spa)
Fabio Duarte (Col)
Arkaitz Duran (Spa)
Fabio Felline (Ita)
Xavier Florencio (Spa)
Noe Gianetti (Sui)
David Gutierrez Gutierrez (Spa)
Dmitry Kozontchuk (Rus)
Marco Kump (Slo)
Denis Menchov (Rus)
Matteo Pelucchi (Ita)
Daniele Ratto (Ita)
Carlos Sastre (Spa)
Rafael Valls (Spa)
Marcel Wyss (Sui)

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere