*Nettavisen* Sport.

- Klart det er litt surt

Ole-Kristian Tollefsen er en tøff og sterk back med defensiv legning. Blåveisen du ser på bildet fikk han i en slåsskamp i den siste sluttspillkampen med Brandon Wheat Kings. Foto: TV 2 Nettavisen

Anders Myrvold er ikke den eneste nordmannen som rammes av lockouten i NHL. Også Ole-Kristian Tollefsen mister sjansen til å spille hockey på høyeste nivå.

17.09.04 07:07

Klubbeierne i de 30 NHL-lagene har enstemmig vedtatt å stenge spillerne ute og å stanse alt spill inntil spillerforeningen går med på en ny arbeidsavtale. Det medfører at Anders Myrvold, som fikk et lite gjennombrudd i verdens tøffeste liga forrige sesong, ikke får sjansen til å spille før lockouten er over. Han har i stedet valgt å spille for VIF inntil videre.

Det samme gjelder Ole-Kristian Tollefsen (20).

- Det har ikke så mye å si for meg. Jeg kommer til å spille i AHL, og reiser rett opp dit. Den store forskjellen er at jeg ikke får prøve meg i Columbus, sier Tollefsen til TV 2 Nettavisen.

- Det er klart det er litt surt.

Nær ved å spille i fjor
Tollefsen er en ung back med gode muligheter til å etablere seg i Columbus Blue Jackets. I fjor skulle han egentlig få debutere i NHL i innledningen av sesongen, men skadeproblemer gjorde at Brandon Wheat Kings ba om å få ham sendt ned før NHL-sesongen startet.

Tollefsen gjorde seks mål og 14 assists på 43 kamper for WHL-laget i fjor.

Denne sesongen hadde Tollefsen håp om å debutere i NHL. Det ser mørkt ut nå. I stedet forbereder han seg på å spille i farmerlaget Syracuse Crunch i AHL.

- Det er om å gjøre å gjøre det best mulig på camp (treningsleiren). Jeg har trent bra i sommer. Målet blir å spille seg fast inn, og å bli enten første- eller andreback. Det kan bli ganske vanskelig, for det blir mange gode spillere der på grunn av NHL-konflikten, forteller Tollefsen.

Får spilletid
Han har skrevet under en treårskontrakt med Columbus. Og heldigvis - Blue Jackets er opptatt av utviklingen til den unge nordmannen, som de er med alle unge spillere.

- NHL-klubbene har fortsatt litt å si, og bestemmer en del om hvem som får spille i Syracuse. De vil at de unge skal spille, for å få utviklet seg. Det er en fordel for meg, fastslår han.

Tollefsen reiser til USA neste fredag. Treningsleiren starter 27. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.