*Nettavisen* Sport.

- Klart Eddie skal til EM!

Fredrikstad-treneren tror Lyn-keeper Eddie Gustafsson er med i den svenske EM-troppen.

27.04.08 22:49

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): LYN-FREDRIKSTAD 0-0:

Abgar Barsom klarte det ikke. Ardian Gashi klarte det ikke. Tarik Elyounoussi klarte det heller ikke. Serieleder Fredrikstad klarte aldri å overliste Gustafsson – og måtte skuffet innse at serieledelsen glapp med bare ett poeng på Ullevaal.

(Se spillerbørsen i faktaboksen til høyre)

God nok for EM
Nå er ikke Fredrikstad-trener Anders Grönhagen i tvil – Eddie Gustafsson er god nok til å vokte buret for Sverige i EM i sommer.

- Jeg tror han kommer til EM. Europamesterskapet spilles i år – og form er ferskvare. Eddie gjør mye bra i dag, sier Grönhagen til Nettavisen.

- Det er klart han sier vår keeper er fantastisk når de akkurat har spilt 0-0 mot oss, er Henning Bergs svar.

Lyn-treneren er nemlig ikke like entusiastisk som Grönhagen når EM og Eddie Gustafsson nevnes i samme setning.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Han har ikke vært i den svenske troppen på tre år, så jeg blir jo litt overrasket om han blir tatt ut. Han stod like godt for oss i fjor, sier Berg, som tydelig ikke ønsker å miste sin svenske sisteskanse på grunn av EM.

Eddie selv tør ikke tro noe som helst, men med Sveriges keepertrener Lennart Ljung på tribunen søndag var det viktig å spille godt.

- Jeg snakket med ham etter kampen, og han sa det var bra i dag. Jeg prøver å ikke tenke på det for mye, sier Gustafsson etter kampen.

Også Abgar Barsom, Fredrikstads svenske venstrekant, ble imponert over Gustafssons redninger. Alene med Eddie midt i første omgang klarte heller ikke Barsom å sette ballen i mål.

- Eddie gjør tre-fire fantastiske redninger som han skal ha ros for. Han er en bra keeper, og det finnes ikke mange bedre enn ham i Sverige, sier Barsom, som sammen med Kasey Wehrman var Fredrikstads beste mot Lyn.

Lyn startet best
Hjemmesterke Lyn startet kampen best, og Espen Hoff burde scoret etter en flott dribling og pasning fra Erling Knudtzon. Ballen trillet like til side for mål. Baller i bakrom for hurtige Kim Holmen skapte skapte også litt panikk i Fredrikstad-forsvaret, selv om det aldri ble klare sjanser ut av det.

Midtveis i omgangen kom Fredrikstad inn i kampen, og selv om Elyounoussi og Tegström aldri imponerte på topp, skapte Barsom og Gashi noen store sjanser.

Et kvarter ut i andre omgang viste endelig Tarik Elyounoussi at han kan være farlig – han tok ned en lang ball inn i feltet og avsluttet kjapt, men Gustafsson stod i veien igjen.

Mye midtbanekriging ble det etter hvert. Wehrman og Obiefule kjempet noen durabelige dueller, men viste også teknikk og overblikk ved flere anledninger.

Så kunne Barsom avgjort kampen på overtid, men svensken skjøt over fra 16 meter.

PS! Også i fjor ble det 0-0 mellom Lyn og Fredrikstad på Ullevaal. Da var det en annen svenske, Johan Dahlin (nå utlånt til Trelleborg), som sikret ett poeng til Lyn med noen fantastiske redninger på slutten.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.