RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klart jeg er bekymret

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Martin Andresen mangler ikke bare en målscorer. - Altfor mange av spillerne er ute av form, sier VIF-treneren.

VÅLERENGA - BRANN 0-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Hva har skjedd med Vålerenga? Det som i fjor var Tippeligaens mestscorende lag, har sluttet å score. Det som i fjor gikk fort, går nå sakte. Spillere som i fjor var knallgode, er nå skygger av seg selv. Syv poeng etter seks kamper er langt bak skjema til årets målsetning: Seriegull.

- Ja, det er klart jeg bekymret. Vi må tilbake til basisen i spillet vårt igjen, akkurat nå virker det ikke som om vi er oss selv, sier Martin Andresen til Nettavisen, og fortsetter:

- Det som vi var gode på i fjor, er vi ikke gode på nå. Tempo er altfor lavt, duellspillet dårlig og offensivt er det tamt. Det er et mysterium.

- Skaper ingenting
Det skulle være topplaget Vålerenga mot bunnlaget Brann. I hvert fall hvis du skal tro ekspertenes tips før sesongen. I stedet så vinner Brann fortjent og påfører Vålerenga deres første hjemmetap på 1,5 år. Og ikke nok med det: Oslolaget skaper nesten ikke målsjanser – og står med fattige fem mål på seks seriekamper så langt.

- Det er en bekymring at vi ikke klarer å skape sjanser. Vi mangler den gjennombruddskraften som må til for å skape sjanser, sier Andresen.

Han er uten Morten Berre, som er skadet, mens Yssouf Koné først nå er tilbake fra skade. I tillegg er en spiller som Luton Shelton ikke der han var i fjor. Og Håvard Nielsen(17) varierer fremdeles veldig fra kamp til kamp.

- Kanskje vet motstanderne nå mer om hvordan de skal stoppe oss. De virker bedre forberedt nå enn i fjor, sier Shelton.

For dårlige treninger?
Ifølge Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad har trenerne og spillerne også diskutert om kvaliteten på treningene har vært for dårlige de siste ukene.

- Ja, vi hadde et møte der vi diskuterte om treningskvaliteten var god nok. Jeg mener at den bør bli bedre, ja. Det er i hvert fall der vi må begynne å ta tak, sier ”Doffen”, og legger til:

- Balltempo, gjenvinning av ball, rytmen i spillet – alt det vi var så gode på i fjor, er helt fraværende nå. Det er skuffende. Men vi kan ikke ha blitt så mye dårligere på kort tid, heller. Jeg har tro på at vi finne tilbake snart.

Og helst til 16. mai-kampen borte mot Fredrikstad, vil nok VIF-fansen si.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere