RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klart Petter er skuffa

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Treneren håper sprintvrakingen skal gi Petter Northug ekstra tenning i VM.

Landslagsledelsen valgte å forholde seg til premissene som var tegnet opp på forhånd. Dermed er det Ola Vigen Hattestad, Tor Arne Hetland, Johan Kjølstad og John Kristian Dahl som representerer Norge på VM-sprinten i Liberec, sammen med tittelforsvarer Jens Arne Svartedal.

Det ble med andre ord ikke plass til spurtkongen Petter Northug, som bare deltok i ett av de fire kvalifiseringsrennene.

- Vi hadde på forhånd gjort det klart hvilke renn som ville bli vektlagt. De fire som er tatt ut, er de som har prestert best i disse rennene. Det er mennesker vi behandler, og da kan vi ikke forandre forutsetningene underveis, sier sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune til Nettavisen.

Les også:Selvfølgelig skal Northug sprinte i VM!

- Hadde store ambisjoner
Det var Northugs trener på allroundlaget, Morten Aa Djupvik, som før helga informerte Northug om hvilken vei det bar i forhold til sprinten. Han legger ikke skjul på at Northug tok det som en real nedtur.

- Petter har store ambisjoner, eller hadde store ambisjoner, får jeg vel si, på sprinten i VM. Så det er klart han er skuffa, sier Djupvik til Nettavisen.

- Er du enig i uttaket som er gjort?

- Ja, de som er tatt ut har prestert bedre ut fra de forutsetningene som lå til grunn.

Se VM-troppen her!

- Uthvilt på andre distanser
- Synes du fortsatt det var riktig av Northug å stå over sprinten i Düsseldorf før jul, som vare ett av uttaksrennene?

- Petter måtte ta en konkurransepause for å få lagt inn en treningsperiode. Ellers hadde han neppe klart å bli nummer to i Tour de Ski.

Nå håper landslagstreneren av sprintvrakingen skal slå positivt ut for eleven.

- Dette betyr at han stiller med mer uthvilte bein på andre distanser. Kanskje stiller han med litt ekstra tenning også, sier Djupvik, som mener 30 km fellesstart med skibytte er Northugs beste distanse i VM. I tillegg går han også femmila og etter all sannsynlighet stafetten.

Frustrert og taus Northug
Etter Tour de Ski slet Northug lenge med sykdom. Nå er 23-åringen fra Mosvik imidlertid tilbake i full trening.

- Den siste uka har vært veldig bra. Han gjennomførte ei vellykket hardøkt lørdag og ei ny hardøkt mandag. Tirsdag kommer han til Seiser Alm for å forberede seg til VM i høyden, forteller Morten Aa Djupvik.

Petter Northug har ikke selv vært tilgjengelig for kommentar etter VM-uttaket mandag ettermiddag. Nettavisen har imidlertid snakket med flere i Northugs omgangskrets, som forteller at spurtkongen er frustrert over ikke å få sjansen i VM på en av sine favorittdistanser.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere