*Nettavisen* Sport.

- Klart vi kan slå Vålerenga

Foto: Torbjørn Sønstrød, SCANPIX

I Nybergsund mener de oppriktig at klubben kan sende VIF ut av cupen i kveld.

26.07.07 13:29

Se Nybergsund-Trysil - VIF direkte på TV 2 Sumo og TV 2 Sport.

Alle i lavere divisjoner drømmer om å slå et Tippeligalag. I Nybergsund drømmer man ikke. Der har man allerede sendt Fredrikstad ut av cupen, og i kveld vil de sende Vålerenga ut av 4. runde.

- Klart at vi kan slå Vålerenga. Jeg mener seriøst at alle i Nybergsund - 100 prosent - tror at vi kan greie det. Hvis vi hadde møtt Vålerenga mange ganger, så hadde vi nok ikke vunnet halvparten av kampene en gang, men vi har en enorm flyt, så denne kampen kan vi absolutt vinne, sier Nybergsund-Trysils Stian Aasen (30), som får en ekstra spesiell kamp torsdag.

Spilte for VIF
- Jeg spilte i Vålerenga i 1995 og 96, så det er klart at det blir litt spesielt. Når du har vært innom en sånn klubb, så vil du få følelser for laget, og jeg følger jo med på hvordan de gjør det, forteller Aasen til Nettavisen.

Det ble med én obligatorisk kamp i VIF-drakta for Aasen - et innhopp mot Strindheim på Ullevaal i 95 - men opplevelsen glemmer han aldri.

- Det var spesielt, og ikke minst det å spille for Vålerenga-supporterne. De er Norges beste. Jeg husker at de fulgte oss på turer overalt. Til og med på treningsleir i Tyrkia dukket det opp flere fra Klanen, sier en imponert Aasen.

Selv krysser han fingrene for at han får spille mot sin gamle klubb. Han var i flere sesonger kaptein for Nybergsund, men skader og nyinnkjøpte kvalitetsspillere gjør at det har blitt mindre spilletid denne sesongen.

- Jeg vet ikke om jeg får starte, men jeg tror i hvert fall på et innhopp, sier Aasen, som skryter av hvordan klubben drives.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Mer dugnad enn Schumacher
- Det er rundt 300 husstander i Nybergsund, men nesten samtlige bidrar med dugandsarbeid for klubben. De er helt utrolige. I tillegg har vi en leder, Svein Skarpmo, som er fantastisk flink til å skaffe sponsorer.

Nettavisen har tidligere fortalt om de spesielle forholdene i Randaberg. Nybergsund-Trysil har også sine «rike onkler», men deres rolle er betydelig overdrevet, mener Aasen.

- Det er mange som snakker om Michael Schumacher og andre som spytter inn penger, men det er ikke snakk om de enorme beløpene, sier Aasen, som dog ikke legger skjul på at det er flere helproffe spillere i klubben.

- Ja, det er vel en 5-6 spillere som er heltidsspillere, men sånn må det nesten være dersom man skal kunne få spillere med Tippeliga-erfaring til Nybergsund.

- Og det har aldri vært noe problem at det er store lønnsforskjeller i spillergruppa?

- Nei, det har faktisk aldri vært noe problem i det hele tatt. Klubben har en rangeringsstige ut fra hvilket nivå du har spilt på, om du er en nøkkelspiller for laget og så videre. Det respekterer alle.

Advarer Vålerenga
Vålerenga bør definitivt ikke undervurdere dagens motstander. I forrige runde sendte de som kjent Fredrikstad ut av cupen. I 2002 slo de ut HamKam, mens de eliminerte Lyn året før. Og bare for å advare Vålerenga ytterligere, kan Aasen opplyse om at Nybergsund-Trysil aldri har vært bedre enn nå.

- Vi har bygd stein for stein, og dette er helt klart det beste laget vi har hatt mens jeg har vært her. Vi har spillere med Tippeligaerfaring, som Chris Joyce, Rune Buer Johansen, Stian Berget og Dag Frode Hornseth. I tillegg har vi kapteinen vår, Mirza Durakovic, som er utrolig sterk fysisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Aasen mener likevel at det er målscorerne fra Fredrikstad-triumfen, VIF i første rekke bør se opp for.

- Lars Erik Bredvold og Håvard Storbæk (tremening av VIFs Jarl André, journ. anm.) har begge ekstreme ferdigheter. Bredvold latterliggjorde forsvaret til Fredrikstad med farten sin, mens Håvard er enormt god i lufta. Han har scora 12 mål på 13 kamper som indreløper, forteller Aasen, som blir meget overrasket dersom ikke Tippeliga- eller Adeccoligaklubber snart henter en av dem.

Men først skal de bidra til å sende Vålerenga ut av cupen, og Nybergsund-Trysil opp i 1. divisjon. Der har klubben aldri vært, men sjansen til opprykk har aldri vært større. Før høstsesongen har laget tatt 37 av 39 poeng, og ligger sju poeng foran Tønsberg på tabellen.

PS. Nybergsund IL skiftet navn til Nybergsund IL-Trysil foran årets sesong. Det betyr ikke at klubben ble slått sammen med naboklubben Trysil IL. Trysil IL ønsker nemlig ikke å samarbeide med sin erkefiende. Skiftet ble gjort for å markedsføre Trysil og Trysilfjellet.

Se intervju med Nybergsund-Trysils Håvard Storbæk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.