RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klarte ikke bevege foten

Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
Da Kjetil Wæhler sto opp, var han funksjonshemmet. Tolv timer senere startet han kampen mot Frankrike.

NORGE-FRANKRIKE 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Kjetil Wæhler og Brede Hangeland har blitt Norges levende vegg. Duoen skal ha mye av æren for at det norske forsvaret omtrent er like ugjennomtrengelig som Fort Knox, og i sine 45 minutter sammen mot Frankrike holdt duoen nok en gang nullen.

Var usikker før kamp
Kjetil Wæhler forsvant i pausen – rett før Norge slapp sitt ene mål – men innrømmer overfor Nettavisen at det kunne skjedd langt tidligere.

- Da jeg våknet opp i morges (onsdag morgen, red.anm.), kunne jeg ikke bevege foten.

- Helt fram til kampstart var det usikkert om jeg skulle spille, innrømmer den norske landslagsstopperen.

Skaden har ikke kommet under sist ukes landslagstrening, men har vært noe den tidligere VIF-spilleren har slitt med etter storkampen mot FC København for halvannen uke siden.

- Jeg har hatt vondt helt siden smellen mot FCK i andre serierunde, forteller Wæhler, som nylig fikk utmerkelsen «årets spiller» av Aalborg-supporterne.

- Burde du ikke da ha stått over Frankrike-kampen?

- Kanskje.

- Samtidig er Frankrike en så god motstander at jeg gjerne ville få testet meg i en slik kamp.

Fortsatt lysten på større liga
Selv i en alder av 34 år har ikke lagt skjul på at han fortsatt er lysten på spill i en større liga – Englands-oppholdet for rundt ti år siden er noe han gjerne vil revansjere. Godt opp i 30-årene har han endelig greid å spille seg fast inn i den norske førsteelleveren, og et bedre utstillingsvindu enn landslaget finnes ikke.

Likevel er det hans yngre forsvarskollega Vadim Demidov som synes å nå målet først med en overgang til spanske Real Sociedad rett rundt hjørnet. At stopperreserven også fikk 45 minutter mot Frankrike, gleder også Wæhler.

- Det er viktig at flest mulig får en gjennomkjøring i de kampene her, sånn at vi er forberedt når vi skal ut i kvalifiseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere