*Nettavisen* Sport.

- Klubben skriker etter en type som Dæhli

Mats Møller Dæhli i aksjon for landslaget mot Estland. FOTO: NTB scanpix Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Bundesliga-ekspert gleder seg til å se mer av Mats Møller Dæhli nå som han har skiftet klubb.

16.01.15 21:24

Mats Møller Dæhli har hatt en trøblete periode etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i Cardiff, men landslagspilleren har nå byttet klubb til tyske Freiburg.

Dæhli har spilt under Solskjær i to klubber. Først etter at han ble hentet fra Manchester Uniteds U18-lag til Molde, og deretter tok Solskjær med seg 19-åringen på flyttelasset til Cardiff.

Klikk på bildet for å forstørre.

BUNDESLIGA-EKSPERT: Petter Bø Tosterud. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Nå starter midtbaneeleganten med blanke ark og skal stå på egne ben i Bundesliga.

Nykommeren spilte sine første minutter for sin nye klubb i en treningskamp mot Mainz på onsdag.

Petter Bø Tosterud, en av Norges fremste eksperter på tysk fotball og en av Eurosports dyktige kommentatorer, har sett Dæhli i aksjon for sin nye klubb.

- Jeg så Mats mot Mainz. Her spilte han 67 minutter og leverte en ganske bra innsats. Jeg registrerte også at supporterne var fornøyde. Det skal sies at Freiburg spilte to treningskamper den dagen. Laget var en blanding av A- og B-spillere for å få kamptrening på alle spillere, sier Tosterud til Nettavisen.

Hvorvidt klubbyttet er et riktig steg, har han følgende å si:

- Jeg synes det. Samtidig er det er en viss risiko knyttet til denne overgangen, ettersom Freiburg ligger sist i Bundesliga. Det er imidlertid Freiburg vant til, og det skaper ikke panikk i klubben av den grunn.

Bø Tosterud er begeistret for Freiburg og har ingen problemer med å forklare hvorfor.

- Freiburg er en utrolig fin og tradisjonsrik klubb som satser på talenter. Hovedtreneren, Christian Streich, sykler til hjemmekampene - det ser du ikke (José) Mourinho gjøre. I fjor hadde klubben 5,3 spillere i snitt fra eget akademi i startelleveren. Det er det ikke mange som kan matche. Klubbens policy er å kjøpe billig og selge dyrt, fortller Bø Tosterud.

(Artikkelen fortsetter)

HTML EMBED

Great first day of training! #scfreiburg

Et bilde publisert av Mats Møller Dæhli (@matsdaehli95) Jan. 7, 2015 at 3:39 PST

HTML EMBED

1-0 win against Mainz! Great feeling to get my first game for the club! #spellagå

Et bilde publisert av Mats Møller Dæhli (@matsdaehli95) Jan. 14, 2015 at 11:26 PST


- Tror du Dæhli får spille?

- Ja, jeg tror han vil konkurrere om venstrekanten med Jonathan Schmid eller en offensiv midtbane. Dæhli har også vist at han takler å komme inn fra benken og gjøre en forskjell. Klubben skriker også litt etter en spillertype som Dæhli, etter kun 17 mål offensivt. Jeg er spent på om Freiburg holder seg.

Selv om Dæhli utvilsomt innehar noe spennende offensive kvaliteter, legger Tosterud til at Dæhli mangler poeng i form av scoring eller assist.

- Dæhlis akilleshæl har vært at han til tider har for lite sluttprodukt. Potensialet er der, men det har ofte manglet litt på siste fasen av spillet hans. Han har også en tendens til å forsvinne litt utover i kampene. Dæhli må forlenge de gode periodene sine.

- Hva slags liga er Bundesliga?

- Verdens beste i Tyskernes øyne. Ikke tvil der en gang. Bundesliga er det største, for tyskere. Det er en liga hvor man ønsker å spille offensiv fotball, og på den måten passer Dæhli fint inn.

Bundesliga har for øyeblikket spillepause og første test for Dæhli kan bli mot Eintracht Frankfurt 31. januar.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag