*Nettavisen* Sport.

- Kom deg i mål, Petter!

Foto: Anders Wiklund (AFP)

Men Petter Northug lot ikke anledningen til å sjarmere det svenske publikummet gå fra seg.

21.03.10 18:31

Petter Northug hadde et forsprang på 40 sekunder ned til Marcus Hellner på andreplass, før det fjerde og siste rennet i minitouren i Falun i Sverige på søndag.

Og på den 15 kilometer jaktstarten hadde årets suverene verdenscupvinner små problemer med å holde en betryggende avstand ned til konkurrentene, og kunne dermed avslutte en fantastisk sesong med sammenlagtseier i minitouren - likevel med en knapp margin.

Les også: Northug råest igjen

Håndhilste
På oppløpet stoppet Northug nemlig opp og håndhilste på flere titalls publikummere, mens han staket seg sakte mot mållinjen. Så lang tid brukte han faktisk, at franske Maurice Manificat nærmet seg nesten faretruende fort bakfra.

- Kom deg i mål, Petter! fikk Northug beskjed om fra trenerne, og krysset mållinjen bare 3,4 sekunder foran franskmannen.

En seier som altså var langt mer sikker enn det tidsmarginen skulle tilsi.

- Det er første gang jeg har hatt så god tid på oppløpet, så jeg passet på å nyte det, sier Northug ifølge Aftonbladet.

Dermed viser Northug at han garantert også blir å regne med i neste års Tour de Ski - som er det eneste store som 24-åringenfortsatt har til gode å vinne i sin ikke alt for lange karriere.

Sjekk resultatlisten her(ekstern lenke)

Marit Bjørgen: Passerte millionen

Sterk franskmann
Riktignok måtte trønderen gi fra seg noen sekunder tidig i rennet, i den beryktede «Mördarbakken», der han mistet fire sekunder til Hellner på andreplass.

Men i det lettere terrenget var Northug uslåelig, og viste tidlig at verken svensken eller noen av de andre konkurrentene kunne endre noe som helst helt i toppen av resultatlista.

Etter to av tre runder i rennet var avstanden ned til Hellner 53,7 sekunder, samtidig som svensken måtte konsentrere seg om å holde en jagende Maurice Manificat bak seg.

Franskmannen, som har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen, gikk nemlig forrykende i sporet, og nærmet seg stadig Hellner gjennom hele løpet.

Og mens Petter Northug sjarmerte seg gjennom oppløpssiden fullførte Manificat sitt utrolige løp, skaffet seg en luke til Hellner, og gikk inn til en imponerende andreplass. Franskmannen startet 15 kilometeren 1,51 minutter bak Northug, og endte altså bare 3,4 sekunder bak - riktignok med god hjelp av nordmannens publikumsfrieri på oppløpssiden.

Hellner tok tredjeplassen, 11 sekunder bak Petter Northug. Eldar Rønning ble nest beste nordmann på 13.-plass.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.