*Nettavisen* Sport.

- Kom hjem, Magne!

Foto: (FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

Tornekrattet tror Magne Hoset kan blomstre i Rosenes by – og får støtte av Molde-trener Arild Stavrum.

27.05.06 16:08

VALLE (TV 2 Nettavisen): Søndag spiller Hoset fra start for Vålerenga mot sin tidligere klubb. Leder Tor Melsæther i Moldes supporterklubb Tornekrattet håper det er siste gang han får oppleve Hoset i «feil» drakt.

- Hittil har vi sluppet å se Magne på Molde stadion i noe annet enn Molde-trøye. Og forhåpentligvis slipper vi det i fremtiden også, sier Melsæther til TV 2 Nettavisen.

I klartekst: Han vil ha Magne Hoset hjem til Molde.

- Magne viste da han var i Molde at han er en glimrende fotballspiller på sitt beste. Selvfølgelig vil vi ha ham hjem, sier Melsæther.

- Barnesjukdom
Han vet at enkelte Molde-tilhengere fortsatt bærer nag til Hoset etter at han forlot klubben til fordel for FC København. Men det store flertallet ønsker ham velkommen hjem.

- De fleste av oss ser vel på det som en barnesjukdom at han forlot Molde. Sånt går det an å vokse av seg¿

Melsæther tror også en overgang vil slå positivt ut for hovedpersonen.

- Magne er en hjemmekjær person som trenger trygghet for å prestere. Og det er her i Molde han har familien og vennene sine. Magne vil få et kjempeløft hvis han kommer hjem. Han vil ikke trenge mange kampene for å spille seg inn på landslaget igjen, spår supportelederen.

- Smigrende
Han innser samtidig at det til syvende og sist kan bli et spørsmål om penger.

- Det er klart at Vålerenga neppe slipper ham gratis. Og det er vanskelig å anslå hvor mye han er verdt. Han har jo ikke akkurat vært kjempegod i det siste, poengterer Tor Melsæther.

Magne Hoset legger ikke skjul på at han setter pris på å være ønsket i Molde.

- Jeg så et innlegg på internett om at noen der oppe vil ha meg tilbake. Det synes jeg er smigrende. Det viser vel at jeg presterte bra da jeg var i Molde, sier Hoset til TV 2 Nettavisen.

Likevel ser han ikke for seg noen snarlig retur.

- Akkurat nå går det bedre for meg her i Vålerenga, og da blir det neppe aktuelt å skifte klubb. Jeg føler at steget begynner å sitte. At jeg får spilletid hjelper også på selvtilliten. Akkurat nå er jeg inne i en veldig positiv trend, poengterer Hoset.

Stavrum: - Interessant
Kjetil Rekdal har tidligere antydet at Hoset er blant spillerne som kan forsvinner fra Vålerenga i sommer. Når TV 2 Nettavisen gjentar spørsmålet etter fredagstreningen på Valle, slår han ut med armene og himler med øynene.

- Det er veldig mye opp til Magne, sier Rekdal – og bekrefter dermed at Hoset fortsatt er til salgs.

Prisen sier han imidlertid ingenting om. Og nettopp det er også Molde-trener Arild Stavrums eneste bekymring i sakens anledning.

- Selvfølgelig kunne jeg gjerne ha tenkt meg å ha Magne tilbake i Molde. Han er en meget god spiller. Det er interessant hvis det er mulig, men han er under kontrakt med Vålerenga, poengterer Stavrum.

- Kanskje han blir billigere hvis han gjør en dårlig kamp mot oss søndag, fleiper Molde-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.