*Nettavisen* Sport.

- Kombinert-Norge er mye mer enn Moan

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Kjetil Strandbråten mener inntrykket som er skapt er helt feil.

26.03.10 12:45

Etter blant annet kritikk fra Petter Tande og Magnus Moan har kombinertkomitéen valgt å se seg om etter en ny hopptrener for landslaget. Kjetil Strandbråten får dermed en arbeidsoppgave mindre, men fortsetter som sportssjef.

- I utgangspunktet hadde jeg tenkt å ta et år til som hopptrener, men da det stagnerte resultatmessig og det kom tilbakemeldinger om at det kunne være greit med nye innspill, så gikk jeg til komitéen og ba om endringer, sier Strandbråten til Nettavisen.

- Feil inntrykk har fått feste
Strandbråten mener det har festet seg et inntrykk av at alle utøverne ønsket ham fjernet, men forteller at så ikke var tilfelle.

- Det er galt at hele utøvergruppen ønsket meg fjernet helt, men jeg registrerer at det fremstår sånn i media, sier Strandbråten.

Han tenker på utspillene fra Tande og Moan, men hevder at bildet er mye mer sammensatt.

- De to hadde krav om at det måtte komme endringer på hopptrenerbiten, men når vi har snakket med alle landslagsutøverne enkeltvis under evalueringen er det mange som har vært fornøyde. Det er ingen andre som har satt krav om at jeg fjernes, sier Strandbråten.

- «Krav» brukes mye
Magnus Moan har også tidligere krevd endringer. Han er blant annet klar på at han ønsker mer tid på hjemmebane, samt et større samarbeid med sin private coach Frode Moen.

Les også: Her er Moans drømmetrener
Les også: Moan krever endringer

- «Krav» er et ord som blir brukt mye fra Magnus, men Kombinert-Norge er mye mer enn Magnus Moan. Vi må sy sammen et opplegg for alle. Det kan alltid være rom for å diskutere løsninger ut i fra individuelle forhold, men det vil ikke bli helt andre opplegg, sier Strandbråten.

Moan ønsker også at utøverne blir inkludert når en ny hopptrener skal ansettes.

- Det er ikke utøverne som ansetter og avskjediger folk. De kan komme med innspill på trenerbiten, men det er min og komitéens oppgave å ansette ny trener, understreker Strandbråten.

Han forteller at han har jobbet med dette en ukes tid nå, og at han har vært i dialog med aktuelle kandidater. Strandbråten ønsker ikke å gå ut med noen navn foreløpig, men håper å få på plass en trener i løpet av relativt kort tid.

Endringer på landslaget
Også på utøversiden varsler Strandbråten endringer. Denne sesongen har det vært seks utøvere på landslaget - Magnus Moan, Petter Tande, Mikko Kokslien, Jan Schmid, Espen Rian og Ole Christian Wendel.

- Det blir nok endringer på laget til neste år. Først må vi få på plass en ny hopptrener, og så må han være med i diskusjonen om hvem som skal få landslagsplass, sier Strandbråten.

Han mener at seks utøvere som i dag i utgangspunktet er et riktig antall i forhold til størrelsen på støtteapparatet.

Vurdering av utøverne
Av dagens seks utøvere synes fire av dem å være helt sikre på laget til neste år.

Magnus Moan og Petter Tande er de to eneste norske utøverne som har pallplass i verdenscupen i år, mens Jan Schmid har flere plasseringer blant de ti beste og en fjerdeplass som best. Schmid har også tidligere vist hva han er kapabel til. Ole Christian Wendel er norsk kombinertsports stjerneskudd. 18-åringen står med en 8. plass i årets verdenscup og tok gull under junior-VM. Under OL ble han slått ut av kyssesyken og fikk dermed spolert resten av sesongen, men VM i 2011 på hjemmebane i Holmenkollen er målet til den lovende unggutten.

Disse fire synes dermed å være sikre.

Også Mikko Kokslien kan være rimelig trygg på en plass på landslaget neste år. Han har lenge vært blant de raskeste i sporet, men slitt i hoppbakken. I sommer så det ut til å løsne også i bakken for 25-åringen, men han har ikke klart å få det ut i konkurranser i vintersesongen. Det gjør at han står med en 8. og 9. plass som best i år.

Dermed ser det stygt ut for sistemann på laget, Espen Rian. Hans styrke har tidligere ligget i hoppbakken, men når det har sviktet også der denne sesongen, har resultatene blitt magre. En 14. plass som best i verdenscupen i år er lite å samle på. Som eldstemann på laget med sine 29 år teller heller ikke det til fordel for Rian.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.