- Kompliment å bli kalt amatør

- Amatør, sier Hannover om Jan Åge Fjørtoft. Det bekymrer LSK-manageren lite.

31.01.06 17:48

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Hannover har det siste døgnet forsøkt å sikre seg Christoffer Andersson. Forsøket mislyktes, og i tysk presse går Hannover-manager Ilja Kaenzig hardt ut mot Fjørtoft.

Årsaken er Lillestrøms krav på fire-fem millioner kroner for å selge sin svenske back nå.

- Fjørtoft er og blir en komplett amatør, fastslår Kaenzig ifølge ANB i et intervju med avisen Neue Presse.

- Fjørtoft glemmer at Andersson bare får spille ytterligere åtte kamper for Lillestrøm før VM starter. Vi kan ikke betale 62.500 euro for hver kamp vi skal kjøpe ham fri fra, sier han videre.

Bryr seg fint lite
Uten at Fjørtoft sover dårligere om nettene av det.

- Jeg tar det som et kompliment å bli kalt amatør så lenge jeg ivaretar Lillestrøms interesser, sier Fjørtoft til TV 2 Nettavisen.

Og forklarer:

- Jeg fikk en lang mail fra denne mannen søndag. Der skrev han hvordan vi i Lillestrøm skulle vurdere denne situasjonen. Jeg svarte da at jeg tror det er best om Lillestrøm tar seg av Lillestrøms situasjon, og at han tar seg av Hannovers situasjon, sier LSK-manageren.

Oppgitt over Hannover
Han er også oppgitt over at Hannover helt til det siste ikke ser ut til å ha hatt kontroll over at Anderssons kontrakt går ut 31.12.2006. Klubben har i hvert fall argumentert med at backens kontrakt går ut til sommeren.

- Så du blir ikke irritert av å bli kalt en amatør?

- Nei. Jeg humrer mer av det. Jeg har vært 12 år i utlandet, og vet hvordan det fungerer. Han har behov for å rettferdiggjøre at det ikke ble noe av dette. Enkelte tror også at Norge er et fotballens U-land, og at vi bare synes at det er flott at en utenlandsk klubb skulle ønske en av våre spillere. De tror vel nesten at vi står klar med bløtekake for å ta dem imot, og at vi nærmest står klar til å kjøre spilleren ned til dem. Men det er ikke slik lenger, påpeker Fjørtoft.

Christoffer Andersson har tidligere uttalt til Romerikes Blad at han synes Lillestrøms krav for ham, var akseptabelt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.