*Nettavisen* Sport.

- Kongen ønsker dette mer enn noen annen

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

12.03.13 07:10

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Det forrige verdenscuprennet i Holmenkollen, for et år siden, ble en stor skuffelse med tanke på publikumsoppslutning. Til og med kongen reagerte, skrev Nettavisen i fjor.

Sverre Seeberg leder styret som arrangerer rennet i Holmenkollen. Til helgen er det igjen klart for nye verdenscuprenn i hovedstaden, og nå håper Seeberg på å gjøre kongen fornøyd.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Kongen ønsker kanskje mer enn noen annen å ta vare på sjelen som er i Holmenkollen. Han er den som kanskje har vært her flest ganger, så for han er det viktig at publikummet stiller opp. Rennene i Holmenkollen er en del av byens identitet, sier Seeberg til Nettavisen.

Har tatt grep
Seeberg innser at publikummet sviktet i fjor. Nå har de tatt grep. Prisene er senket kraftig. I fjor var de billigste billettene til hopprennet 450 kroner. I år kan man oppleve rennet for drøye 200 kroner. Barn kan komme inn for så lite som 20 kroner, og studenter har en minstepris på 92 kroner.

- Vi har jobbet knallhardt, og har blant annet siktet oss mot studentene som er i Oslo. Vi ønsker å ta vare på Holmenkollen-sjelen. Da er publikummet viktig. Derfor har vi senket prisene. Nå ser vi fram til at noen av løperne skal forsvare sine gull, og at andre skal angripe favorittene, sier han.

Om det å senke prisen på billettene vil gå ut over inntektene til arrangøren er Seeberg usikker på.

- Det vet vi ikke før rennet er ferdig. Vi tenker ikke så mye på det. Hensikten er å få folk til å komme! sier han bestemt, men legger til at et stort oppmøte kan gi større inntekter enn fjoråret.

Han mener det er utfordrende å fylle opp Holmenkollen.

- Det kreves veldig mange mennesker for at det skal se fullt ut. Men nå tror jeg vi klarer å fylle opp. Markedsavdelingen har gjort sitt. Det er i hvert fall ingen som ikke får med seg at det er i Holmenkollen det skjer til helgen, sier Seeberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Viktig for utøverne
At publikummet blir stort er også viktig for løperne. Når Nettavisen spør Astrid Uhrenholdt Jacobsen om hvilke forventninger hun har til arrangementet, trekker hun fram nettopp stemningen.

- Det viktigste for meg for Holmenkollen i år er egentlig at det blir bra stemning, ler hun.

Hun legger til at publikummet har stor betydning for løperne.

- Nå nærmer det seg slutten av sesongen og mange er slitne både fysisk og mentalt. Da er det viktig at man blir løftet fram av publikum, sier Jacobsen.

Martin Johnsrud Sundby er enig med Jacobsen.

- Det betyr mye for alle som går. Vi må prøve å gjenskape det vi hadde i VM 2011, sier Sundby.

Holmenkollrennene arrangeres fra 15.-17. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.