RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kontrollen er borte

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Kritikk mot NFLs streikebryterdommere.

NFL settes under kraftig press for å avslutte arbeidskonflikten med dommerne etter at reservedommerne har gjort en dårlig figur så langt.

Det toppet seg i den høyprofilerte mandagskampen mellom Atlanta Falcons og Denver Broncos, der flere avgjørelser ble omgjort på grunnlag av videobevis. Dommernes mange rådslagninger gjorde kampen til en langdryg affære, og de var passive tilskuere til et masseslagsmål.

- Ærlig talt, dette er flaut. Kontrollen over kampen er borte, sa ESPNs kommentator Mike Tirico, mens ekspertkommentator og tidligere NFL-trener Jon Gruden syntes det var «vondt å se på».

Ligaen ble ikke enig med sine dommere om en ny tariffavtale, og gikk dermed til lockout. Arbeidskonflikten har pågått siden juni. For å kunne starte sesongen etter planen hentet ligaen inn dommere fra highschool-, universitets- og halvprofesjonelle serier i amerikansk fotball. I de egentlige dommernes øyne er de streikebrytere.

Ikke overraskende sliter reservedommerne med både tempoet og intensiteten i NFL-kampene, og med de mange spesielle reglene. Etter en åpningsrunde uten store kontroverser klandres dommerne for en rekke feil avgjørelser og generelt dårlig kampledelse i helgen.

- Jeg har aldri før vært i en situasjon hvor jeg fryktet at det kom til å eksplodere ute på banen. Det var veldig nær at det kom helt ut av kontroll, sa Mike Shanahan, som er hovedtrener i Washington Redskins, etter kampen mot St. Louis Rams. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere