*Nettavisen* Sport.

- Korrupsjon i boksing et USA-fenomen

Steffen Tangstad mener at korrupsjon og fiksing av kamper i proffboksing først og fremst er et amerikansk fenomen.

03.02.04 12:08

Men han innrømmer at det er et problem for troverdigheten til boksesporten. –Det er ganske utrolig at man ikke oppdager det som foregår, når en og samme mann kan bokse fem kamper mot samme motstander under forskjellig navn hver gang, sier Steffen Tangstad til NTB.

forbindelse med opprullingen av flere korrupsjonsskandaler i amerikansk proffboksing har en ikke navngitt bokser innrømmet at han mot betaling møtte samme motstander fem ganger under forskjellig navn, slik at motstanderen skulle få en bedre kampliste..

- De som reiser rundt på denne måten tenker bare på penger. Dessuten kan nok forholdene i amerikansk proffboksing være så uoversiktlige at det kan være vanskelig å sjekke attester, legepapirer og identifikasjonspapirer, sier Tangstad.

Han er sikker på at slike ville tilstander ikke kan forekomme i Europa.

- Vi vet om hverandre vi som driver i europeisk proffboksing. Her er det så gjennomsiktig at slike korrupte hendelser ikke kunne latt seg gjennomføre, mener Tangstad.

God kontroll

Steffen Tangstad sier at det er god kontroll både med matchmakerne og arrangørene i europeisk boksing.

- I USA er det ofte vanskelig å følge bokserne fordi de opererer ut fra forskjellige stater med ulike boksekommisjoner. Dessuten reiser de ofte til Europa for å gå kamper, og da blir situasjonen enda mer uoversiktlig.

- Kontrollen er mye bedre hos oss i Europa, for her har vi jo Det europeiske bokseforbundet (EBU) som passer på at alt går riktig for seg, sier Tønsberg-promotoren.

Men i kontrast til det Tangstad sier, så er det klart at også Mogens Palle og hans mest kjente tungvektsbokser, Brian Nielsen, er blandet inn i korrupsjonssaken fra USA, for det blir hevdet at den amerikanske tungvekteren Thomas Williams fikk betalt for å "legge seg" mot Brian Nielsen.

Bare tull

Steffen Tangstad er veldig klar på at han ikke har store troen på at det er noe i ryktene om at Nielsen, "det danske wienerbrødet", og Mogens Palle er innbladet i noe snusk.

- Hvorfor skulle noen ha behov for å legge seg mot Brian Nielsen, spør Tangstad.

- Det tror jeg ikke noe på, for det ville være for dumt. At saken kommer opp tror jeg heller bunner i at en del av de middelmådige amerikanske bokserne sier hva som helst for å gjøre seg interessante. Dessuten har de lite å tape på det, for de regner vel ikke med at de kommer tilbake til Danmark noen gang etter at de har bokset der en gang, sier Tangstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag