Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kovacs er en juksemaker

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): Lillestrøm-keeper Per Magne Misund raste mot Peter Kovacs etter tapet mot Tromsø. - Han er en juksemaker, freste LSK-keeperen.

TROMSØ – LILLESTRØM 2-0: Et formsterkt Lillestrøm fø lte seg snytt for poeng, og minst humør av alle hadde keeper Per Magne Misund. Rett etter pause feilberegnet Misund ballbanen, og havnet i duell med TIL-spiss Peter Kovacs. Kovacs rundet Misund – og lurte keeperen med seg til å utføre en ettersleng som ga straffespark.

- Jeg ble slett ikke lurt, protesterer Misund.

- Det var dommer Terje Hauge som lot seg lure! Jeg var ikke borti mannen. Kovacs er en juksemaker! Det ga jeg også klar beskjed om, mener keeperen.

Beskjeden han ga var så klar og høyrøstet at den ble belø nnet med gult kort – og mens alle fra Romerrike sa seg enig med Misund, og alle fra Tromsø delte oppfatningen til dommer Hauge – ble kampen som den ble: Svært få klare målsjanser, svært mange situasjoner, dueller, krig og til sammen 44 frispark som det tok sin tid å få effektuert.

Se her for kampfakta og spillerbørs

Helt igjen

Men uansett romerikingenes irritasjon: Etter å ha ledet TIL i fire treninger og én seriekamp, er Terje Skarsfjord på nytt folkehelt i Tromsø.

Høyere press og større aggressivitet. Det var løftet han serverte på forhånd. Og etter at elevene hans hadde klart å gjennomføre planen til punkt og prikke mot Norges farligste dødballag, er plutselig Tromsø forvandlet fra en soleklar dumpekandidat til et lag som har ”øyekontakt” med midtsjiktet på tabellen.

- Fantastisk artig å være tilbake igjen. Entusiasmen var overveldende – både på tribunen og blant spillerne. Og det gjorde jo ikke opplevelsen noe dårligere at vi i tillegg vinner kampen, strålte Tippeligaens eldste, og samtidig ”ferskeste” trener.

Nekter å prate om 2004

Allerede før avspark var Alfheim stadion preget av fest – der supporterklubben ”Isberget” hadde tørket støvet av den gamle Skarsfjord-sangen, for å ønske sin gamle helt velkommen hjem. Ovasjonene ble ikke mindre etter at Peter Kovacs og Bjørn Johansen med hver sin scoring sikret seier i trenerens debut – og at laget samtidig maktet å holde ”nullen” for første gang på hjemmebane.

- Trives du så godt at du vurderer å forlenge engasjementet med klubben?

- Det vil jeg verken tenke på eller snakke om. Hva som skjer til neste år, er inntil videre helt uinteressant. Vi har en jobb å gjøre – og den jobben består kort og greit i å vinne nok fotballkamper til at vi beholder plassen i Tippeligaen, sier Skarsfjord bryskt – og mener fortsatt at laget trenger å vinne fire av sine resterende åtte seriekampene for å greie oppgaven.

- Den er tett, tabellen, og den ble ikke mindre spennende etter dagens resultater. For vår del er dette perfekt, for vi har skjebnen i våre egne hender, sier Skarsfjord.

Humøret tilbake

En av de fremste utfordringene til Skarsfjord, har vært å bringe humøret og vinnertroen tilbake i spillergruppen. Det har han foreløpig maktet – også ved å gå frem som positivt eksempel fra sidelinja: På stillingen 1-0, på et tidspunkt der det viktigste for hjemmelaget var å sikre ledelsen, tok han ut høyreback Ole Talberg og erstattet ham med angriperen Karim Essediri.

- Alternativet var å sette inn en ekstra forsvarsspiller. Men jeg følte det klokere å sette inn en spiller som har evne til å holde på ballen høyere på banen – og heller trekke en rutinert mann som Thomas Hafstad ned i forsvar, forklarer Skarsfjord.

- Terje har både klokskap, rutine og kunnskap som kommer godt med i den situasjonen vi befinner oss i nå, sier Bjørn Johansen – inntil i forrige uke hjelpetrener i klubben. I dag i en ny og morsommere rolle: Som matchvinner.

Johansen advarer likevel mot de som tror ansettelsen av Skarsfjord snur opp-ned på noe som helst i klubben.

- For oss spillere er utfordringen den samme. Det er vi som må hente frem det beste i oss selv. Vi byttet trener i 2001 også. Da rykket vi ned, minner han om.

Humøret borte

I den motsatte garderoben var stemningen langt mer behersket.

- Det føles urettferdig å ikke få poeng i denne kampen, sukket LSK-trener Arne Erlandsen, som hadde følgende forklaring:

- Vi blir for stasjonære i angrep. Vi har mange innleggssituasjoner som vi dessverre ikke klarer å utnytte, sier han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!