*Nettavisen* Sport.

- Kowalczyk knuser Johaug

Foto: Saukkomaa, Heikki (SCANPIX)

Men Petter Northug og Marit Bjørgen knuser alle.

Til helgen er de endelig klart for skikkelig vinteridrett igjen. Verdenscupen i langrenn sesongåpner på Sjusjøen med 15 km friteknikk for herrer og 10 kom friteknikk for kvinner.

Siden det er en sesong uten store mesterskap, er det to ting som betyr noe for langrennsløperne i vinter, nemlig verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski.

Og favoritten til å vinne verdenscupen sammenlagt er norsk både blant gutta og blant jentene. Om vi skal tro bookmakerne.

Northug vs Cologna
Både Unibet og Nordicbet har Petter Northug som favoritt i herreklassen, med en odds på 2,50 begge steder. Dario Cologna er rangert som nummer to, med 2,75 i odds hos Nordicbet og 3,00 hos Unibet.

-På herresiden spår vi tøffe dueller mellom Petter Northug og Dario Cologona. Begge er klare favoritter i både Tour de Ski, og i den sammenlagte verdenscupen – med en liten fordel Northug, sier pressetalsmann i Unibet Kjell Hanssen.

Marcus Hellner er nummer tre på listen begge steder.

Vi må langt ned på listen for å finne nest nordmann. Hos Unibet er Eldar Rønning den nest øverste nordmannen og vinner han verdenscupen får du igjen 50 ganger innsatsen. Nordicbet har ingen tro på Rønning og gir deg hele 126 ganger innsatsen på ham. De har i stedet Finn Haagen Krogh som nestfavoritt blant nordmennene med 31 i odds.

Bjørgen vs Kowalczyk
Hos kvinnene er det ingen overraskelse at Marit Bjørgen er favoritt med 1,55 i odds hos Unibet og 1,65 hos Nordicbet. Like naturlig er det at polske Justyna Kowalczyk er nestfavoritt med 2,75 begge steder.

Therese Johaug er nummer tre med 10 i odds begge steder.

- På damesiden ligger alt til rette for at Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk gjenopptar fjorårets ”cat fight” i sporet. Hos oss rangeres de som henholdvis nummer èn og to, både i World Cup og i Tour de Ski – i begge konkurranser med Therese Johaug som heteste utfordrer, sier Hanssen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag