*Nettavisen* Sport.

- Krever 10 milliarder i Liverpool-erstatning

Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Tom Hicks og George Gillett nekter å slippe Liverpool uten kamp.

14.10.10 10:50

Onsdag kveld satt Liverpool-styret i møtet som de fleste forventet ville ende med et salg til amerikanske New England Sports Ventures (NESV).

Det var jo egentlig en gledens dag for klubben. De hadde vunnet frem mot eierne Tom Hicks og George Gillett i retten i London. Det var bare å ferdigforhandle avtalen.

Klokka 23 norsk tid smalt så bomben.

- Svindel og konspirasjon
Da kom det rapporter om at duoen Hicks og Gillett hadde gått til en rettsinstans i Texas for å stoppe salget av klubben.

De kaller salget av klubben til NESV for en «episk svindel» og «enorm konspirasjon». Det hevdes også at Broughton, Purslow og de andre i Liverpool-styret kun har vært brikker i et spill gjennomført av Royal Bank of Scotland.

Hicks og Gillett mener også at prisen, 300 millioner pund, er mange hundre millioner pund mindre enn hva klubben egentlig er verdt. De mener også å vite at en rekke andre kjøpere underveis i prosessen har stått klare med nærmere 400 millioner pund for å kjøpe klubben.

Derfor krever Hicks og Gillett en erstatning på utrolige 1,6 milliarder dollar fra Liverpool-styret.

Det vil si nærmere 10 milliarder kroner.

Alt dette ifølge Owen Gibson i The Guardian.

Her kan du se noen av dokumentene Hicks og Gillett har brukt overfor rettsinstansen i Texas.

- Skadelig
Liverpool-styret kaller Hicks og Gilletts siste utspill både «uberettiget» og «skadelig». De jobber nå for å fjernet rettsordren fra Texas så snart som overhodet mulig, slik at de deretter kan offentliggjøre salget av klubben til NESV.

- Etter avgjørelsen i høyesterett møttes vi for å fullføre salget av Liverpool til New England Sports Ventures, men dessverre kunne ikke dette gjennomføres etter denne rettsordren, heter det i en uttalelse gjengitt av BBC.

Her kan du se hele Liverpool-styrets offisielle uttalelse etter den siste utviklingen.

Så er spørsmålet - kan en rettsinstans i Texas virkelig ha noe å si for hva som kommer til å skje med Liverpool?

Svaret må vel være at de kan ha noe å si. Det blir hevdet at siden Royal Bank of Scotlands interesser strekker seg også til Dallas og Texas, kan den amerikanske rettsinstansen faktisk påvirke hele salget.

Hadde de ikke kunnet påvirke salget ville vi vel heller aldri hørt om det som nå har utviklet seg til å bli en av tidenes såpeoperaer i internasjonal toppfotball.

Høring 25. oktober?
Ifølge rettsinstansen i Texas vil de holde en høring i saken 25. oktober. Det hele ble underskrevet av dommer Jim Jordan fra Dallas. Hicks og Gillett retter anklagene mot Royal Bank of Scotland, Martin Broughton, Christian Purslow, Ian Ayre, NESV og Philip Nash.

PS. Nettavisen beklager at de første tallene vi fikk var i pund, ikke dollar. Derfor skrev vi først at Hicks og Gillett ønsket 16 milliarder. Det rette skal altså være om lag ti milliarder kroner.

HTML EMBED
HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag