*Nettavisen* Sport.

- Kristoff vant spurten med ett bein

Foto: Johansen, Carina (Scanpix)

Sportssjefen hyller nordmannen etter seieren.

17.08.13 14:45

FORSAND (procycling.no): På de siste 100 meterne kjempet Thor Hushovd og Alexander Kristoff om seieren på den andre etappen i Tour des Fjords.

Da hjemmefavoritten øynet seieren, var han umulig å stoppe.

- Jeg fikk ekstra krefter da jeg skjønte at det ble spurt om seieren, forteller Kristoff etter målgang på Forsand.

Les også: Her sørger Kristoff for hjemmefest

Sportsdirektør overrasket over seier
procycling.no pratet med nordmannens sportsdirektør Viatcheslav Ekimov da nordmannen skiftet og begynte reisen til Stavanger for lørdagens andre etappe.

- Han vant med ett bein i dag med tanke på hans vanlige nivå. Det var overraskende å se ham vinne med formen han har, forklarer Ekimov.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Even Emberland (www.procycling.no)

- Jeg fikk kick på slutten
Spurteren selv måtte grave dypt for å i det hele tatt henge med på den korte og intense etappen. Rytterne forserte drøyt 1800 høydemeter, og det gikk opp og ned hele etappen.

- Jeg føler meg helt ferdig. Jeg trodde egentlig ikke at jeg skulle klare å spurte, men jeg fikk et kick på slutten, sier Kristoff til TV 2 like etter målgang.

Nordmannen måtte stå over Arctic Race of Norway grunnet lungebetennelse og feber, men friskmeldte seg selv til Tour des Fjords på hjemmebane.

- Han var skikkelig dårlig i går og langt borte. Heldigvis var han bedre i dag. Nå er vi sikre på at han starter både lagtempoen lørdag kveld og søndagens etappe, forteller Ekimov til procycling.no.

Russisk dominans
Lagkameraten til Kristoff, Sergey Chernetskiy, beholder den gule ledertrøya før lørdagens lagtempoetappe. Russeren leder også kampen om den grønne poengtrøya og den hvite ungdomstrøya.

Hovedmålet til Katusha på de to siste etappene blir å forsvare sammenlagtledelsen.

- Chernetskiy er den sterkeste rytteren i feltet. Vi går for å vinne sammenlagt med ham, sa Kristoff til procycling.no før lørdagens formiddagsetappe.

PS! Lagtempoetappen starter lørdag klokka 18.45. Du følger den direkte på procycling.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag